Ett glittrigt nyår

Kanske borde man dammsugat alla affärer efter glitter och paljetter för det är trots allt glittertema för kvällen partaj. Men eftersom min tröja lyser upp i alla fall ett halvt rum så får jag nöja mig med det. En discokula på en nyårsfest kan aldrig vara en nackdel.

Gott nytt år på er alla! <3

Glädjetjut på fjortisnivå

Jag dööör! Hoppar av glädje, stutsar i takt med glädjetjuten och ler så mungiporna brister! Man kan av den beskrivningen nästan tro jag vunnit på triss eller mött min prins.Men jag måste göra er besviken det enda som orsakade glädjen är att de tydligen sänder D A W S O N S C R E E K på fyran! Min favoritserie och t o m ett av mina favorit avsnitt nr 12, dock nr13 som orsakar tårflöde.

Men eftersom de går av stapeln kl 02:50 så ska DVD laddas med rec, det perfekta tillfället för visning ska planeras vilket toppas med popkorn. Tänk att så lite kunde rädda mitt humör.

Victoria Secrets

I kväll är det källen då Frida förundras, tjuvkikar bakom kudden och analyserar hur stor vindruva Miranda Kerr, Caroline Winberg eller Heidi Klum har ätit. Jepp its Victoria Secrets Show ikväll på tv3. Kanske inte riktigt min grej att strutta omkring med vingar på stan eller i tiny viny outfit (inga kläder alls). Men det är ändå uppfriskande att se dessa vackra kvinnor stampa takten till musiken inför miljontals tittare utan det minsta lilla tecknet av nervositet att bli dömda av miljontals avundsjuka tjejer i soffan.

Slidkrans & könskonträr

Då var det dags att kasta ut det gamla och introducera det nya. Svenskan har fått nya gäster så börjar redan nu uppdatera lexikonet med slidkrans, könskonträr, fuldelning, chefsnappning, fiskpedikyr, prokotta… 30 nya ord är numera medlemmar i "svenskan".

Dec. 28, 2009

Analys, CV, rätta, skriva, läsa, fundera, filosofera, svammla ja det är inte stor skillnad mellan att skriva en uppsats om ensamkommande flyktingbarn och skicka in en jobbansökan inom samma område. Just nu vet jag faktiskt inte vad jag håller på med men i morgon bär det iväg mot Umeå och där ska det bringas klarhet. Bestämt, klappat och klart! Eller hur man nu säger...?

Väl tillbaka i Umeå väntas en dag intensivt skrivande sen nyårspartaj!!

Dec. 26, 2009

Mat, bollar, choklad, rött, grönt, vitt, snö, tomte, paket, glädje, familj, vänner, fest och bakis feeling. Jepp julen så här långt är ungefär som alla andra år. Vi kan visserligen lägga till lite hunddramatik, oväntat besök och uppsatsskrivande.

Men i morgon är det tydligen söndag, var tvungen att kolla almenackan för hjärnan förvirras i dessa dagar. I alla fall så tänker jag ta ledigt i morgon men på måndag är det jag som vaknar 8.00 och skriver så armarna värker. Men först liiiite ledigt plz!?

1 veckas samboliv

Sakerna är packade och nu blir det samboliv med Sebastian och resten av familjen vilket ska bli najs. Målet med följande vecka är att;

-          Drick så mycket starkvinsglögg som möjligt

-          Socialisera lite med släkten

-          Festa med mina kompisar

-          Skriva en C-uppsats

-          Sova sova sova


Ja det kanske räcker så för detta år. Bilden nedan är på syskonmaffian för några år sedan. Fröken fräken har blivit lite äldre sedan dess och da brothers har tydligen skaffat mer muskler  vilket de behövde ;)



GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Det räcker för idag!

Den där studenten är rätt sliten just nu. På dagarna skrivs det och på nätterna går hjärnan på högvarv. 4 timmars sömn gör inte mina formuleringar särskilt lysande eller analyseringen särskilt genomarbetad. Förhoppningsvis hinner handledaren kommentera strukturen på analysen sen är det batra att köra på och passa på med julmys hemma i Norsjö. Fy fan vad härligt det ska bli, en massa att se framemot men nu dagens stora längtan popkorn och Melrose Place 2009! Och nej jag har ännu inte nått hatstadiet, jag är bara lite less och ur form.

Brittany Murphy död

Det är bara för sorgligt...

Skådespelerskan har varit med i filmer som Clueless, 8Mile och Just Married.

Att gifta sig med papper

Finns inget mer att säga annat än att jag nog kan betrakta mig själv som gift med mina böcker. Dag två och målet är att metodavsnittet skall bli 100% färdigt!

 

I can transform ya

Till vänster på dataskärmen ett dokument med min B-uppsats och till höger ett med min C-uppsats som jag ska få ihop till något läsbart. Lördags it is men för en student så kan en måndag vara lördag och tvärtom. Är det dessutom jul så vill man inte att juldagarna också ska omvandlas till vardag så därför sitter jag nu här. Peppar dock partymusik och funderar på att öppna en cider!

Chris Brown med I can transform ya!

Im so hard

Några favoriter från Rihannas nya album. Hard, Russian Roulette och en remix av Stupid in love.

Knark i kaffet?

Tror Johanna har lagt någon mystisk drog i sitt kaffe för det började med en trasig låda, avloppet och nu springer hon omkring med trasan och utbrister ”lika bra att städa på då energin är igång”. Själv sitter jag här och… tittar på skärmen. Ska försöka baka ihop en analys av den förvirrade handledningen jag fick i dag men är lite sugen på att fingra på min nya fina kamera som kom med posten. Brorsans julklapp kom också så nu är det 100% firrat med klappsen ’09.

Handledning

Ska glädjen hålla i sig tro för i dag är det dags för handledning av uppsatsen som icket är klar. Han sågade mig inte sist men man vet aldrig, han kanske är på dåligt humör? Nåväl fika med Anna och Emelie är icket fy skam, saknar skolan ibland asså. Nej dags att raffa ihop sakerna och bege mig mot skolan! C Ya

My baby did it!

Från dag 1 var han min favorit och nu har han vunnit en stor TVsänd tävling på kanal 5. Nyfiken på vilken så klicka här

091217

Det är fan ingen lek ute idag. -16 grader och att springa mellan affärerna på stan idag var en smärtsam upplevelse. Näsan frös, ögonfransarna isade ihop, kinderna röda, knäna stelfrusna... ja ni fattar. Jag gillar inte vintern!

Att vänta på ett sms, ett livstecken...

Fast du försöker aktivera dig så kan du inte låta bli att glutta på mobilen var tionde sekund. Hörseln är toppskärpt. Varenda nerv i kroppen på helspänn. Efter timmar av väntan skickar du ett SMS till sig själv. Det kommer fram som ett hån. Kvar är det bara att fråga, varför hör han inte av sig?!

Det är år 2007. Kvinnor återfinns i toppositioner, har haft rösträtt i 86 år och multipla orgasmer i minst 200. Kvinnor av tvåtusentalet. Som tyvärr upphör att fungera i väntan på att HAN ska ringa.


Det börjar med väntan

Kanske har du just mottot “kvinna av tvåtusentalet” ekandes i hjärnan när du bestämmer dig för att själv ta initiativet och ringa. Slår numret med darriga fingrar. Signalerna går fram. Hjärtat bultar. En signal. Två signaler. Svetten bryter fram. Tre signaler. Mobilsvar. Kanske talar du in ett meddelande kanske inte. Det är nu det börjar. VÄNTAN.


Minst en gång per dag

Om kvinnor fick bestämma skulle kvinna och man höras dagligen. Helst flertalet gånger. Dagsformen och eventuella observationer man gjort under dagen måste avhandlas. Att man såg en igelkott på vägen till jobbet till exempel. Män verkar inte riktigt resonera på samma sätt. De tycker att det räcker med att man hörs när man vill något speciellt, knappt ens då.


Varför?

Många grubblande timmar har dedikerats till att klura ut vad det är som män gör på dagarna som är så himla viktigt. Viktigare än att ringa dig. Svaret är simpelt och nedslående. INGENTING. Det vill säga de tränar, hänger med polarna, äter mat, kollar på TV... Allt utan en tanke på dig! Ursäkter som “han kanske inte har sett att jag har ringt” eller “han kanske inte vågar ringa själv” måste tyvärr stickas hål på. Vill en man ringa en kvinna så gör han det.


Solen skiner

Så vad ska du göra? Du kan bara fortsätta vänta. Och vänta. Och vänta. Och precis när du gett upp, tryckt i dig en chokladask och raderat hans nummer så händer det. PIP PIP. Det är Han! Solen skiner och fåglarna kvittar. En stund i alla fall, för till slut måste man lägga på. Och allt börjar om igen.


Misströsta inte. Påminn dig själv att kvinnor i alla tider har gått igenom samma sak. Stäng av telefonen, och försök att tänka på något annat. Eller okej, lova dig själv att du i alla fall inte ska kolla mobilen oftare än var tjugonde sekund.


Visst känns det igen?
http://www.girltalk.se/story.asp?storyID=1785

Ett blåöga av Chris Brown?

Man skulle faktiskt kunna tro att jag blivit spöad av Chris Brown för ena ögat är intensivt svart medans det andra skiftar i grönt. Ont gör det inte och om 5minuter har det nog försvunnit. Jag provar helt enkelt mitt nya smink. Trodde inte att Viva la diva skuggpaletten skulle ha så mycket pigment men jisses det exploderar färg och jag gillar dem alla, t o m den limegröna. Så spring och köp, 189kr är ju ett löjligt billig pris. Provade också blanda den med Mixid liquid för att se om den blir krämig och vattenfast och visst än så länge ser der bra ut. Men har varit duktig och tvättat penslar, kastat, omorganiserat och införskaffat nytt. Det var dagens bidrag till kategorin Ytligheter, skönhet.

Tunga ögonlock

Jag har plockat fram tandpetarna, spärrat upp ögonen och peppat för att dra igång uppsatsskrivandet. Däremot måste jag ta till kaffepannan också så ska allt bli great! By the way, nu har vi snö även i Umeå.

Med lite glitter övervinns det mesta

Efter någon vecka av isolering och en gnutta uppsatsskrivande ska fröken fräken ut på stan med en fullklottrad lapp med pilar, produktnummer, namn, färg, form, desperation och köpsug av dess like. Det är julklappar som är prio ett tätt följt av inredning och smink och om tiden tillåter lite juldagen/nyårsshopping så kommer även den punkten att avverkas med glädje. Smattrandet på uppsatsen har tagits upp igen men faktum kvarstår, jag går upp med min uppsat i rond 2. Tack fröken studierektor. Men först ska vi tömma shoppinglistan sen återgå till vardagen.

Mickey Rourke och ytlighet

Mickey Rourke ska nu gifta sig med sin 33år yngre modellflickvän Elena Kuletskaya och det bevisar ju att i alla fall en av dom inte är ytlig utan ser till det inre. För jag menar hur kan han välja henne

Mickey Rourke förlovad med 33 år yngre rysk modell!

Grymt sugen asså

Ok Santa you know my adress ;P allt från den där affären med ett tjejnamn. Ne...

Verkligheten ser annorlunda ut

Jag har skrivit klart hela min uppsats och till och med fått mvg. Jag har handlat alla julklappar, slagit in dem och skrivit rim på varje paket. Jag har målat om mitt kök, bytt golv, lackat om luckorna, fixat nytt kakel och satt upp några coola tavlor på väggen. Jag har tapetserat en fondvägg i vardagsrummet, rensat ut byrån som är proppfull samt inhandlat en ny blänkande vit. Jag har köpt nyårsoutfit om passar perfekt samt bytt ut hela min garderob. Alla jobbanökningar är skickade och jag har hittat den perfekta kursen för vt2010. Jag har gjort ett fungerande schema som är spikat och godkänt. Ja jag måste stolt klappa mig själv på axeln och uttala orden "vad duktig du är". Finns dock ett liiitet problem som raserar hela denna duktighetsfasad. Allt detta har skett i tanken dag som natt och i verkligheten så har jag inte gjort ett skvatt! Så dela inte ut någon guldpokal ännu för fröken duktig har inte varit så duktig. Crap!

Så jävla typiskt

Jag ger fan upp nu och vill reklamera delar av min kropp! Kan jag också då få garanti på att

Den aldrig mer får mig att gråta så här?
Den aldrig mer gör mig stressad?
Att den inte förstör för andra?
Är att den inte framkalla sömnlöshet och triggar min analytiska förmåga?
Att den inte hindra mig att leva ett liv?

Den får göra ont, den kan till och med få se för jävlig ut ibland. Allt förutom att tvinga mig att ligga i sängen och inte kunna lyfta ett finger när jag sprudlar av energi och att tusen saker att göra!

Helvete!

Jaha ja...

Hade inte min kamera varit utan sladd eller mobilbloggningen totalt kass hade ni kunnat få se ett snötäckt Norsjö. Eftersom det spöregnade i Umeå i måndags så var detta definitivt en kontrast! I kväll bär det iväg till Marina för lite julmys med Norsjömaffian och tanken var väl att dagen skulle ägnas åt plugg MEN... med ett icke existerande word på datorn här så blir det i princip omöjligt att skriva. Fan!!

I'm only gonna break your heart

Just nu innehåller min msn lista lite väl många blockerade kontakter, only V.I.P är kvar det vill säga ångestfyllda klasskompisar och goda vänner som förstår orden ”jag har inte tid just nu”. Dagarna går åt, kvällarna är till för återhämtning och den sociala törsten blir större och större medans möjligheterna blir mindre och mindre.

När jag äter läser jag, när jag bör sova analyserar jag, när jag är vaken skriver jag. Ibland vet jag inte ens vilket väder det är ute för jag har helt enkelt inte tittat ut, då oftat iklädd en hoodie och spretig frilla och har masat från sängen direkt till datorn.

Men i morgon kära vänner åker jag till Norsjö för att umgås med mina vänner en mysig fredag, lite hockey på lördag och all tid däremellan ska fyllas med något trevligt. Jag tar ledigt!... eller vi säger ”ledigt” för böckerna åker ju med :P

Oh baby Im a rockstar…

The only thing I'm missing Is a black guitar….peppar Rihannas nya CD och låten Rockstar har fastnat lika hårt I huvudet som ringsignalen som väcker mig varje morgon. Men det går bra nu, det går mycket bra nu. 4timmar på UB = teorikapitlet klart!! Im goooood :) Gjort lönerna och nu är det dags att finlira intervjutranskriberingen, sen kapitlet ”tidigare forskning”. Och där kära människor måste det dock läsas en massa!!