Be mine

Det var dumt. Crap!

Hoppade in i duschen, skållade kroppen i evigheter, kom ut och kröp under täcket och boom! Sov som en klubbad säl i två timmar. Detta idiotiska påhitt kommer att resultera i att jag

1.      Inte kommer att somna särskilt tidigt i kväll.
2.      Eftersom 1 kommer att inträffa så leder detta till att jag kommer snooza 300ggr i morgon bitti vilket…
3.      Leder till att den norska karl (kommer aldrig ihåg vad han heter) kommer att knacka på dörren när jag sover som bäst och möta en fröken fräken som liknar en zombie som fått elchocker. Jepp my morning hair


Varför är täcket så inbjudande i eftermiddagen och inte på kvällen! Dumt så dumt.

Normalt eller solsting?

Doppade precis mitt headset i kaffet vilket tydligt beskriver dagens status. Förvirrad. Kan inte bestämma mig för en sak utan gör 711 saker samtidigt utan vidare framgångsrikt resultat. Facebook, platsbanken, chattar, SMS, CV, läser bloggar, appstore, pluggar…ja hoppar mellan det mesta och allt blir fucked upp. Solsting kanske? Normal status skulle kanske andra säga. Men men jag kände strålarna i dag och det gjorde i alla fall susen för humöret, nu fattas bara att traktorerna kommer och tar BORT den snö de LASTAT på vår gård!

Fick den av en vän



(Klicka för större bild)

Grönsakscurry med banan

Här kommer receptet på favorit maten, bilden i förra inlägget gör den inte rättvis för detta är smarrigt jag lovar ;P

2 st  morot/morötter

4 st  potatis(ar)

1 huvud  blomkål

2 dl  vitkål

1 st  purjolök(ar)

 

4 msk  smör

4 tsk  curry

2 st  vitlöksklyftor

5 dl  grönsaksbuljong

2 st  banan(er) omogna gröna

2 dl  matlagningsyoghurt


Tillagning

1. Skala och skär morötter och potatis i tunna stavar. Dela blomkålen i små buketter. Strimla vitkålen. Snitta, skölj och strimla purjolöken.
2. Hetta upp smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt curry och pressad vitlök, rör om. Tillsätt grönsakerna och låt allt fräsa några minuter. Späd med buljong och låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
3. Skala och skiva bananerna. Rör ner bananer och matlagningsyoghurt i grönsaksblandningen. Låt allt bli varmt.
4. Servera med ris och sallad.

Plugg Frida style

Här skulle pluggas eller nåt va!? Gillar inte att litteraturen ligger på nätet för det blir för lättillgängligt att surfa på annat. Min mentala del är inte konstruerad för detta!


It smells

Lägenheten ligger inbäddad i en arom av vitlöksdoft. Inte bara det att jag kände indiska dofter när jag vaknade i morse, nästan så starka att man kan tro jag åt med näsan igår. Utan här ska också curry och vitlöksdoften förstärkas med min favoritmaträtt ”grönsakscurry med banan”. Kastar in receptet sen. 

Kvällen igår var perfa. Mat, bio, fika och surr. Gillar dessa mellantings lördagar när de bidrar med att jag slipper vara bakis dagen efter. Så idag säger schemat plugg och lite Fridatid (pyssel, serier och städning, typ)

Bio och mat it is.

I kväll blir det Indisk mat och bio med Carro, känner hungern komma krypandes och innan kvällen är slut lär jag ha sagt... "jag ska aldrig mer äta .." Typ så som man säger då man vräkt i sig en pizza eller nåt alldeles för snabbt. Nåväl min peace ring gör lördagspremiär så här ska firas, eller nåt.


Slacker chick

Måste styla upp min slacker stil som används (oftast inom mina egna väggar). Eftersom det snart är vår så vill jag ha färg, färg och färg. Allt som passar till ett vitt linne och mörka jeans. Im going colour slacker!

Designen snart på plats

Phu har försökt att överföra från min test blogg till den riktiga och än har den inte totalt rasat. Tur är det hade inte pallat att fixa en massa fel. Men nu är det bara lite små ändringar kvar sen ska den vara komplett. Shit vad länge sedan jag gjorde en bloggdesign, har glömt hur kul det var! :)

Halleluja moment!

Som en trotsig tonåring har han stått där i hörnet (klart det är en han) retat mig, stressat och irriterat mig. Vi har bytt sladdar, stängt av och på, svurit och till slut konstaterade jag att den inte ville samarbeta med mig. Några veckor senare dvs idag görs ett nytt försök och tror ni inte den jäkeln fungerar! Lampan lyser! nätverkssladden får gå i graven och det är frid och fröjd i sovrum nr2. Det trådlösa funkar igen!

Ny design på G

Usch jag spyr koder, färger och former. Less photoshop blir jag också, det är en ny design på G. Den är långt ifrån klar men det verkar bli en svart/vit denna gång. Hade egentligen tänkt något ljust, färgglatt och somrigt men magkänslan sa annat. Nåja här kommer ett smakprov, en liten glimt...

Då ingen ser eller hör.

Ibland, förstås då ingen ser eller hör, så brukar jag dra igång spotifylistan som innehåller bubbly tonårstuggummi pop och drömma mig bort. Högstadiet, discon på fritidsgårdar, pojkar i Malå, häng i C-kapprummet och matteläxa. Varför kommer jag just ihåg matteläxa jag som hatar matte? Jo för den förknippas oftast med plugg i vardagsrummet framför Melrose Place, kanske inte så konstigt att jag fick skitbetyg eller kunde hålla koncentrationen uppe. Nej en del drömmer om 18 och rätten att bestämma själv och jag drömmer om 14år och noll ansvar. Inga komplicerade relationer, inga räkningar, matlagning, städning, tentor, jobbansökningar, papper att förstå och skriva under och allt annat ansvar som kommer vid 18års ålder. 14 is da shit :)

Dålig stil solen!

Guten morgen, typ ett av de få ord som fastnade i min hjärna under plågsamma tyska lektioner i ”unga dar”. Nåväl ska inte briljera med mina extremt få kunskaper i det tyska språket utan i stället utbrista ”vad hände med solen?!” Jag är liksom uppe nu, redo och väntar men den lyser med sin frånvara. Typiskt då jag ska vara hemma och hade tänkt lite plugg i marssolen, jag är med andra ord mycket besviken. Får väl sitta här och glutta lite på kaffe, fixa blogg design, förbereda inför PA möte och helt enkelt ta tag i lite plugg. Inleder dagen med en gammal goding i ny tappning, fröken Spears!

Men hallååå!

Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan … mail och meddelanden. Känner mig ungefär som en pingisboll i bästa fyran där ingen hade koll utan bara slog bollen fram och tillbaka utan vidare resultat.

Dessa socionomer asså (oops) så här direkt efter examen kanske det låter illa att tvivla på sina yrkeskollegor men hatar rutin svar som ”njaaa det där kan inte vi ta beslut om”


1. jag har hittat en praktikplats
3. de vill jag börjar nu
3. det är något jag länge velat jobba med


Så vad är problemeeeeet!? Stigge svara på mailet och säg att allt bara är pappers tjaffs och att mina förslag är utomordentliga ;)

 

Ser ni?!

img_0045 (MMS)

Norrland har fått asfalt och sol!! Vägra låta Stigge på A* förstöra vår feelingen :)

Slogs jag igår?

img_6807 (MMS)

Jag har funderat, gått igenom varje minut av lördagkvällen men jag kan inte komma ihåg något slagsmål, någon vurpa eller något annat som skapat detta. Jag måste ha lätt för att få blåmärken, känselbortfall är knepigt haha.

Utvisa hela invandrarfamiljen?! Idioti.

För en timme sedan trodde jag att jag skulle göra en sådan där ”tjejgrej” dvs börja tjuta för att jag var så fruktansvärt arg.

Först generaliserar man och säger att alla invandrare är kriminella. Sen menar man att om en invandrare begår brott så ska man utvisa hela familjen what so ever! Tänk er då följande… En man på 50år från Somalien begår ett brott och åker fast. Då menar dessa människor att han och hans fru och barn ska utvisas. Jag skulle skämmas ihjäl om vi t ex utvisade en 13åring till Somalien för att hans pappa gjort något dumt. Barnet har för fan inte valt sina föräldrar eller kunnat påverka deras beslut. Nej jag blir bara förbannad och undra vad som får folk att rösta för kollektiv bestraffning.


Sen har vi ju dessa FB grupper som propsar på ”ta hand om SVENSKA barn”. Denna BJ ska vi inte ens gå in på för då är det inte säkert att de där tårarna går att tränga undan längre. Vilken idiot!


Shit här ska man sitta och plugga invandrarpolitik och inkludering/exkludering men lägger mer energi på dessa människor. Fan.

Dags att fokusera!!

Kaffe och Cola är dagens droger och sätt att få kroppen att vakna för här måste tenta pluggas! Är riktigt omotiverad för jag har tankarna på annat håll och det hjälper inte precis koncentrationen. Crap!

Utflyttningsfesten igår var superb, folk och dans och Marias lilla lek. Alltid lika kul att se vad som hittats på för att hålla festen igång. Dock tror jag vårt lag förlorade vilket inte är något ni behöver lägga på minnet eller påminna mig om. Slut babblat, nu plugg. Punkt.

utflyttningsfest

58:an eran skall avslutas ikväll med pompa och ståt och en hel drös vin eller nåt. Maria, Emelie och Erica ska bli. Maria. Emelie. Erica. (observera en punkt efter varje namn) Jepp, de flyttar isär fast utan skilsmässa. Partaj it is och jag har inte hunnit längre än att besluta mig för svart. Men ”svart pansarsköld eller svart med fyrkantiga paljetter”? Snacka om i-landsproblem. Gaaaah!!

Alla ivandrare är kriminella. Punkt.?

Gick in på en av mina blockerade Facebook kontakter och efter några klick så fick jag tillgång till dennes åsikter som bara gör mig mer fundersam kring hur denna person funkar. Visst begår invandrare brott, absolut, men är svenskar så jäkla bättre då? Varför drar vi generella slutsatser då det gäller invandrare men inte Svenskar? Att en är en idiot gör ju inte att alla är det. Alla som går på våra gator med mörkt hår, mörkare hud och annat språk är ju inte en Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaissi Ramadhan. För om så vore fallet kunde vi ju dra generella slutsatser krig att alla svenskar är en Svartenbrandt och ännu har jag inte träffat en svensk person som gjort så. Det är för jävligt det som hände Emma och killen borde absolut spärras in för all framtid. Men hallå, var inte så jävla trångsynta och dra alla över en kam!!

Tillbaka till högstadiet?

Oj oj ska fröken fräken kasta sig in i tonårsvärlden igen? Stiga upp, måla på sig masken och traska till skolan. Jag missade visserligen hela åk9 pga en liten händelse och har varit bitter över det i 12år för jag älskade högstadiet så det vore kul att återvända. Men jag återvänder inte som elev utan den som elever antingen hatar eller älskar. Jag har nog baske mig fixat en praktikplats! Det gillas.

Give it to me!

Är så jäkla less denna snö! Thailand nästa?

”Jag vill om du vågar

och jag lovar att min kärlek räcker till
Jag vill om du frågar
Så kom kom och ge mig liv igen
för jag längtar och jag väntar”


Av oförklarliga skäl går jag och nynnar på den förskräckliga låten (ok inte enligt mina Norsjö grannar). I alla fall så småler jag dessutom då jag nynnar och känner mig lika klämkäck som Pernilla her self. Men i dag ger jag blanka fan i mitt beteende för oppositions seminariet är genomfört och inte en enda komplettering var aktuell samt att han gav mig ”inofficiellt” ett bra betyg. Sådana gånger önskar man att vi hade en större betygsskala än UG och G. Så de där samtalen som inte kändes så märkvärdig för mina informanter var guld värld för min uppsats. Thanks!

Annars är detta min utsikt och det mina kära vänner är mindre nice!

CC Skye Peace

Nu var min beställning av CC Skye komplett. Armband och ring, check! Begäret är stillat för denna gång.

 

Det går not bra nu :S

''I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there ...will be nothing. Only I will remain.'' (Frank Herbert Dune,''Litany Against Fear'', 1965)

Jaha ja så säger ”dagens motivation” på Facebook. Visst låter det bra och spännande men tyvärr. Jag är på tok för feg för att kasta mig nedför stupet och möta min rädsla. Jag sitter hellre här, luktar på kaffet och pluggar. Piss dåligt går det tyvärr idag.

 











indirekt diskriminering av invandrare

Vänta nu, nätverksrekrytering bryter mot diskrimineringslagen…? §7 ”arbetsgivaren skall verka för att personer oavsett etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning ges möjlighet att söka lediga anställningar” så står det i den litteratur jag nöter in. Vips så känner jag en hel hög av lagrytare inklusive mig själv för finns det någon verksamhet, företag eller liknande som inte sysslar med nätverksrekrytering?!?

I bland blir jag bara förvirrad över alla dessa lagar!

Kan inte bli mer detaljerat än så ;P

Det finns fan ingen återvändo, stenhård planering är vad som krävs så hhhhhaaaaaaiiiiiiiiiwweeeeeeeeeiiiiiieeeeeeee. Do it!


Tisdag & Onsdag = tenta plugg, 3 uppsatser samt 1 opponering. Ringa lärare, praktiksamtal & möte med AT

Torsdag = opponeringsseminariet + leta artiklar till seminarium nr2 och relatera dem till litteraturen.

Fredag = Tenta plugg, praktikbeslut, jobbansökningar

Lördag = Tenta plugg, utflyttningsfest

Söndag = Beroende på ”bakistillstånd” alt 1 tenta plugg, alt 2 fixa sista med artiklarna

Puh! Då återstår bara att fixa ett G (minst) på tentan samt genomlida seminarium.

Norsjö vi träffas i maj.

Då har det firats, ätits och socialiserats klart. De 50 och 55åren är nu firade och jag tillbaka hemma i Umeå och peppar för en riktig j*vla plugg vecka avslutandes med en fest! Nästa gång jag åker hem till Norsjö är nog den mesta snön borta, fåglarna sjunger glatt och skolan är nästan slut. Jepp, vi ses i maj Norsjö!

Dock kommer jag sakna min lilla älskling, min crazy dog. Observera ordvalet (min), ägarpapperna säger annat men både jag och han vet vad som gäller haha.

 

 

CC Skye armband i brunt

Alltså Kyssjohanna gör en aldrig besviken. Snabb leverans, fraktfritt, snygga saker och snabba att få svar via mail. Beställde igår och idag landade mitt CC Skye armband i brevlådan. Nu håller jag bara tummisarna om att peace ringen kommer in till butiken så de kan skicka den till miiiiiig! Nä för 17 ska ni handla så kolla definitivt in deras webshop.


Blaskigt, rött, blaskigt och ?

Ok sist lockarna fick sig en omgång var i oktober 2009 och förändringen var verkligen behövlig och nu sitter man här med gegga i håret och håller tummarna. Valde dumt, dumt, dumt ett annat märke så jag hoppas fan inte håret blir lila för jag vill verkligen inte apa efter Kelly Osbournes nya hårfärg.

Man gör det bäst själv :)

Be inte om hjälp om du kan göra jobbet bättre själv är dagens lärdom. Hade inte precis förväntat mig att ”Stigge” skulle trolla fram ett jobb eller så men kanske lite mer info än ”fortsätt precis som du gör nu och hittar du något ring mig så godkänner jag det”. Godkänner vad liksom? Om det är jag som ringer, jag som pratar, jag som charmar in mig, jag som får ja eller nej och jag som fixat mig en praktikplats vad är det då han ska godkänna? Klappa mig på huvudet och säga att jag varit duktig och stämpla ett G i hans anteckningar kring fröken fräken? Nä inte blev jag klokare av detta kära arbetsförmedlingen. I fix it, jag!

Låt oss kicka igång måndag!

Vetenskaplig granskning. Jag? :S

Opponeringen är igång och nu ska det läsas, reflektera, kritisera, tipsa och försöka vara konstruktiv. Sen är det bara ett seminarium och förhoppningsvis några få ändringar sen är det läge att skicka in den där examensansökan! Jihaa!


Mario Badescu

Nä nu får det vara nog, nu stiger jag upp! Dags att bli människa igen och nytvättat hår, ansiktsmask och lite kläder så känner jag mig levande igen. Testade min nya mask Azulene Calming Mask från Mario Bedescu. En lugnande mask för irriterad hud som lätt blossar upp och så här efter bara en användning är jag positiv till denna produkt. Krämig och man känner sig återfuktad efteråt. Finns på eleven.se för 226kr. Kanske en ny favorit?


Mer kärlek åt Sveriges tonårstjejer!

Dessa dagar har jag roat mig med att läsa allt för många ”tonårsbloggar” och har kommit fram till att jag är glad att jag är förbi och långt ifrån denna tid av drama, skitsnack och depressioner. Jag hart väl också bråkat skit mycket med andra tjejer över någon löjlig sak som idag inte är ett skvatt värd. Däremot är jag glad att jag med åren lyckats svälja stoltheten och våga erkänna att den där ”bitchen” egentligen är rätt trevlig och som jag mer än gärna säger hej till och pratar med om väder och vind. Varför bråka liksom det är ju ändå såååå ute ;) Nej mer lööööve åt Sveriges tonårstjejer samt alla oldisar som fortfarande badar i tonårsträsket.


De var så SNYGGA!

Tur man är rutinerad ;S

Två chipspåsar och en popkornpåse på 3,5 dag är resultatet av att jag låter mig ryckas med i ”jag är minsann är värd det eftersom jag inte får stiga upp” känslorna. Visserligen intas inte så mycket mer så då kanske dessa onyttigheter är rätt bra, försöker i alla fall intala mig det.  Det var fan lättare att va fast i sängen då jag hade opererat mig för då mådde jag ändå så dåligt men just nu sprudlar jag av energi, smider planer, vill vill vill saker och hade sett fram emot en pluggvecka (ja ni läste rätt). Tur jag ändå är rutinerad så jag vet hur man kväver energin, dämpar hjärnaktiviteten och bara ”är”. Knepen är… SOVA, inga sms/samtal, se serier, rutiner och prioriteringar.


Har just sett klar serien 10 orsaker att hata dig som bygger på filmen med samma namn. Slutsatsen efter det sista avsnittet är att man ibland inte är så kräsen för det är en riktig skitserie! Borde i stället fälla några tårar till Marley and Me. Ja så blir det, en gråt eftermiddag!