When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

1997, ett år som delar in mitt liv i två kapitel ett före och ett efter. Jag hade fyllt 15år och varit på en fest när jag och mina kompisar satte oss i bilen för att åka vidare. Jag hade färdats på samma väg hundratals gånger men just denna resa blev inte som alla andra för det blev sista gången jag kunde gå.

 

Hej jag heter Frida och har en ryggmärgsskada.


Att jag har ett funktionshinder är inget denna blogg kommer att fokusera på men självklart så genomsyrar det allt jag skriver eftersom det är en del av mig med allt vad det innebär att leva med en ryggmärgsskada.


De senaste åren har jag tillbringat på universitetet och skaffat mig en socionomexamen samt läst Barn- och ungdomspsykiatri, Professionella samtal på systemteoretisk grund, Migration, rasism- och diskriminering samt andra kurser inom socialt arbete. Detta för att jag vill jobba med människor i olika utsatta situationer och just nu jagar jag ett sådant jobb medans jag jourar ideellt på BRIS

 

Jag skrattar, gråter, lever på ironi och värme och vistas på stan dag som natt. Shoppar på impuls, planerar i minsta detalj och en rad andra motsägelsefulla beteenden. Men klicka här och följ min blogg och hur jag försöker show life that I have a thousand reasons to smile.

 

Bilderna nedan från 1997-1999

 

En lugn lördag i Umeå

Kl är 22.00 det är lördag och jag transkriberar intervjuer. Yeah! … försöker lätta upp stämningen lite med att tjattra över msn. Hoppas alla glada party människor som nyss fått lön har det bra ute i vimlet. Min tid kommer den med och då jäklar!

Allt skrivande, stoppande, spolande och analyserande gör mig en gnutta konstig idag.

Modekungen används på UB

Premiär med plugg på ub, seriöst plugg alltså och visst skrevs en och annan rad, vetenskapliga artikla printades ut och lunch med Anna och Emelie. Ub kanske är ett ställe för mig ändå, om inte så i C-uppsats sammanhang. Premiär för "nittröjan" från Modekungen gjordes det också. Me like.

It's a grey day!

Det gråa vädret ger mig grått hår som måste döljas under en mössa. Eller så var jag bara lat i morse och prioriterade 5min sömn i stället för hårfix. Träffat handledaren nyss och jag verkar, enligt honom, ha läget under kontroll. Frågar ni mig så har jag inte läget under kontroll. Borde sätta mig och tok skriva på metod kapitlet men först jobb. Ska få träffa barnen, yesh! Men i helgen då jäklar!

Sluta skriva!

Utlånat, slut, Utlånat, slut, Utlånat, slut, Utlånat, slut!! Jag skulle bli mycket tacksam om alla andra studenter i denna stad slutade skriva uppsats, hoppade av kursen i forskningsmetodik eller total dissade all obligatorisk litteratur. Då skulle inte alla böcker, JAG vill ha och behöver, vara utlånade!!!

Norsjö bibliotek kommer med all sannolikhet få besök av en desperat lady nästa vecka!

Världens kanske sämsta pojkvän...ever!

Kunde inte somna i nattför påbörjade, dumt nog, ett maraton av Tool Academy serien. Shit vilka idioter det finns alltså, vi pratar killar som inte är ”bra” pojkvänner och beter sig som idioter. Men även detta ”fjortis snyftande tjutandet” som tjejerna tar till låter bara för löjligt. Jag vet inte men serien kändes lite stereotypt men sjukt underhållande. Går nu på tv400 men om ni likt som jag saknar kanalen finns serien att glo på HÄR

100.000 till den som löser detta!

Kan inte bara någon beställa en resa till Kroatien, röva mig då jag sover som sämst eller tänker som mest. Det är mycket nu för C-uppsatsen flåsar mig i nacken, kroppen lyder inte, rekrytering av personal samt inskolning. Att jag inte kan hålla käft och att mitt babblande skapar nya problem är ytterligare ett argument till varför en utlandsresa skulle vara perfekt! Eller så det sämsta tänkbara eftersom den inte löser mina problem. Fan 100.000 till den som skriver uppsatsen och löser allt annat skit!


caca654e0ddd0a271cf841941fb88028

Videophone

Fröken "multimiljonär R&B queen" och fröken "udda, edgy, knasig, intressant pop queen" har slagit sig ihop och släppt en remix och musikvideo med Beyonces låt Videophone. Gillade aldrig riktigt den låten då hon släppte sitt album men att se Beyonce och Lady Gaga göra något ihop hade jag aldrig trott. Intressant.

Kort från festen

En titt i kameran och jag kan konstatera att den jobbade extremt dåligt under helgen men två kort lyckades jag knäppa. Egentligen 3st men det tredje vore elakt att visa för egentligen var det synd om människan ;)

Men här är lördagens …En bild med kvällens födelsedagsgrabb Roger Lundgren och det andra med Marianne Bernadotte.

Festandet är över nu vardagsbekymmer

Roger lundgren och Josef Leksell födelsedagspartaj i går var grymt trevlig och för att beskriva blandningen av folk så är Rogers facebook status väldig talande ”Laddar för min o Brunis stora fest på lördag: kommer massa kändisar, norsjöbor, bögar, glatt partyfolk och kungens faster. Skål :)” Så med denna kväll i minnet samt all shopping och god hotellfulle så kommer jag att ”keep on smiling” som hon sa jag skulle göra innan hon lämnade bordet och gick hem. När jag är 85år vill jag också vara lika fräsch och glittrande som Marianne Bernadotte och Margot Trägårdh.

Men i morgon är det tillbaka till vardagen och C-uppsats!

Stockholm, shoppa, supa t söndag

Många S-ord där.

Packat och klart är de samt röjt i lägenheten eftersom den får besök medans jag är borta för nu dras det till Stockholm. Det ska shoppas, frulle på hotell och helgens event blir ”The J&R Party!” Roger fyller år så han och någon annan karl ska ha fest där inbjudan avslutas med följande ord ” Vi ses på Lördag och glänser tillsammans i glamourens tecken.”  Blir great!

Hoppas dock lilla Norsjömaffian har det skoj i Piteå där de slipper undgå mina blixtar med skräck att det dyker upp kort på bloggen!

xoxo

Idiot kastar hund från bro!

Fy fan säger jag, blir så arg på sånt här! Hur tänker människan egentligen?
 

Shopping inspiration

Sitter och klickar, drömmer, planerar och inspireras. Men efter att jag kollat runt på olika sidor, sett vad jag tittat på så kan jag konstantera att jag är inne i en svart period. Usch så deprimerande men detta är mina shopping inspirationer för helgen.

Rihannas nya musikvideo

Rihanna har nu släppt en musikvideo till låten Russian Roulette från det kommande albumet Rated R. Jag är nog en riktig Rihanna nörd har jag insett men hon är ju bara för cool.  

Jag är ett husdjur :S

Jag vet inte riktigt hur man tolkar detta. Är det status? Har jag bra värde? Är jag tjejens slav? Eller kanske hennes husdjur som liksom en hund springer runt och fjantar sig med ett ben eller nåt? Jag fattar ingenting.

Tack Umeå energi!

Jag satte mig vid dator igår med målet att skriva. Inge chattande, inge mailande, messande, gb, facebook, kläder, skvaller utan bara skriva, skriva och skriva. Poff så går strömmen och lämnar mig utan internet. Jag tror det är det bästa Umeå Energi gjort på länge, anordnat ett litet strömavbrott vilket resulterade i att bredbandsbolaget fick strul och jag, jag har aldrig någonsin fått så mycket gjort på så kort tid.

Men nu är abstinensen botad 24h utan Internet e fan knepigare än man tror och äntligen kan jag belöna mig själv med nya avsnitt av OTH och Gossip girl

Do it!

Identitet, etnicitet, krig, Xenofobi, fördomar, stigma, anpassning, kultur, muslimer, sverige, europa, världen...
Jepp nu kör vi igång måste bara leta fram bilbatteriet och starta igång hjärnan för den är lite off!

Angels crying

Bara för att jag kan :)


Julklappar till mig själv.

Hur många "julklappar" får man köpa till sig själv under November, eller kallas det fortfarande för helt vanlig shopping?

Pour some sugar on me

Vad har fröken gjort annat än sovit? Sett Coyote ugly... måste ha någon "griskulting influensa" för allt går i slowmotion och jag är dö nöjd över att jag ändå orkat se film utan att däcka. Im off that's it!

Vad vill jag ha sagt?

Vi har tv4play där man kan se Idol,Inlåst, Mammas pojkar eller en massa klipp. Tv3 play samma sak där program, program och program. Sen har vi ju kanal5 som också lockar med nya och gamla program som man kan se när som helst, alla tider på dygnet. Mtv med The Hills och The City, eller varför inte Daddys Girls eller Brook Holgan Knows Best? Djävulens påhitt är dock Watch series online där ALLT finns Greek, Gossip, OTH…

Vad vill jag ha sagt? Jo internet förstör mitt liv med att allt är så jäkla tillgängligt!!

Ok, so you're Brad Pitt That don't impress me much

Damsög spotify efter 90 tals musik och springer man inte över en donna i leopard, och visst minns ni denna? Synd bara att man inte la hela meningen på minnet i stället för bara Brad Pitt! För visst har det funnits några Brad Pitts men imponerad? I slutändan; nej. Fan vad man kunnat spara tid om man lyssnat ordentligt. Crap.

Den gjorde mig nervös

Den har som legat där och stirrat på mig. Påmint mig om att minsta lilla feltryckning så kunde allt gått och helvete. Skräcken vore tre intervjuer och ingen inspelning!! Men efter lite trixande så lyckades jag få höra min egen lilla stämma och kunde pusta ut. Intervjuerna hade fastnat :) Nu väntar transkriberingen :S


På blixt visit

Det är en stor dag idag, fröken måste vara skärp, kreativ, vaken, närvarande, teknisk… ja det är dags för intervjuer till C-uppsatsen så jag drar helt enkelt till landet (som Anna uttrycker det). Men jag skulle nog kalla det mer för samhället, mitt hem. Väl tillbaka i stan blir det att skriva, skriva och skriva eftersom målet är att inte behöva skriva under jul för då ska tiden ägnas åt att umgås och ha det najs! Men just nu sjukt fokuserad och ser fram emot kvällen.  

Rihannas nya singel

Dagens tips. Rihannas singel "The wait is over"

Nyaste Gossip :P

Upp och iväg till frisören, brännhet kaffe, mindre hår, shopping åt mamma och mig själv, förbi på universitetet för att hämta bandspelare, hem och nu andas innan det är dags för fortutbildning med BRIS. Andas in och andas ut, käka lite mat och glo på nyaste Gossipgirl avsnittet. Boka hotell i Sthlm och skriva intervjuguide får vänta till i morgon. Det är liksom full fart nu!



En del av dagens lilla shopping. Grått, varmt, under och runt handen :)

Torka tårarna och bege dig iväg!

Efter en kopp kaffe så börjar kroppen vakna till liv men det börjar vara hög tid att göra något åt fejset, sluta snyfta till livsberättelser av invandrar ungdomar, googla begrepp och surfa runt efter kändisskvaller. Nästa anhalt heter IKSU med Sune och nej, jag ska inte träna. De har ju en restaurang också ;)

Tre bokstäver. Urk!

Det är egentligen inte olagligt tidigt på morgonen men somnade man kl 5.00 så tycker jag man har rätt att säga "urk!", dra täcket över huvudet och fortsätta snarka. Tyvärr funkar inte verkligheten alltid så utan det är fan bara att ignorera illamåendet och släpa sig upp. Har inte vågat titta ut för ligger det snö på backen så finns risken att den där "dra täcket över huvudet" önskan blir verklig. Urk!

Dead and gone

Dags att stänga ner, logga ut och ägna tiden till ... och så kom Polly. God natt och varsego' cover av Dead and gone. Tiffyiffyiffy
 

Hatar mig själv.

Jag spyr ur mig ord som erfarenhet, kunskap, engagemang, empati, socionom, kurator praktik, BRIS när jag i egentligen vill skriva RING MIG FÖR FAN JAG FIXAR DETTA!

Yes vi söker jobb och just nu vet jag inte hur många ansökningar jag skickat men däremot vet jag i vilken grad jag hatar att beskriva mig själv, typ hur mycket som helst! Kanske dags att lägga ner och se TV i stället innan jag ringer arbetsgivaren och ber på mina bara knän att de ska anställa mig, mig, mig!

Hur gick detta till?

Man kan nog säga att jag gjorde en snällare variant av bilden i förra inlägget för idag är stolen paj och jag känner mig lite överkörd. Ok alkoholen kan också vara boven men hur jag ska förklara för Ingrid varför saker pajjat blir intressant för jag kan fan inte komma på vad som orsakat att ett jäkla stålrör nu är böjt :S Men kul hade vi jag och mina crazy girls på Cover Club!

Tillbaka på banan med festargenen redo!

Håll i er för ikväll ska jag bryta isoleringen, ta stapplande steg ut ur lägenheten och in i dimman. Förhäng hos Erica på 58:an sen iväg på Cover och Crave. Av idiotiska anledningar har jag inte varit ute på länge men nu är det dags att ge sig ut på banan igen, tillbaka till sitt riktiga jag och bara ha kul. Vem vet kanske gör jag en repris av bilden?... not! Ha en riktigt bra kväll ni med!

Kvällens råd ...

om ni ska skriva C-uppsats välj då något ni inte är intresserade av. Ni slipper då fastna i varje rapport ni hittar, läsa sådant ni finner intressant men som inte är relevant för syftet, vilja skriva om allt, ha svårt med fokuset, avgränsningar och ni kommer aldrig finna er själva en fredag kväll framför datorn i ensamheten och skriva på, ja uppsatsen! Det vore mycket lättare om jag skrev om Jupiters betydelse för universum! Fatta vad jag skulle ägna minimal tid åt att skriva ist för nu då man tycker varje ord, begrepp och information är intressant!

Will my soul ever rest in peace?

Integration, rasism,delaktighet,identitet, migrationsverket, uppehållstillstånd, asyl, invandring, minoritet, kognitivt igenkännande, processer… ja ni ser temat va :P It’s C-uppsats day nr2 Plugg musiken då?

                                                            Stratovarius – Will my soul ever rest in peace

Popkorn blir det!

Snart smäller det för årets "second best" musikevent för VMA är alltid snäppet vassare! Men EMA, massa fashion, musik, uppträdande, Katy Perry och prisutdelning är fler bra anledningar till att jag får käka popkorn!! För att inte glömma Jay- Z och Beyonce! Missa inte på MTV kl 21.00 och vill du checka in alla outfits så drar red carpet showen igång kl 20.00

En dejt med Urban

Det är nu det händer! Det är nu C-uppsats skrivande har tagit fart på riktigt. Tankar ska bli ord, frågor ska få svar, litteratur ska omvandlas till mina formuleringar och det är också nu jag kommer låsa in mig med 500l kaffe fram till 30/12 då uppsatsen ska vara klar. Jag och min handledare träffades i dag och vi kommer nog att förstå varandra väldigt bra för båda pratar vi för mycket, lindar in oss i våra egna ord och bägge har vi ostyriga lockar på skallen som vägrar tämjas! Men först ska de jobbas på stället ”dit barnen ringer” och jag ser verkligen fram emot det!                                        


"Fröken fräken ostyriga lockar"

Svin, gris eller kulting?

Jaha ja är det nu jag ska sitta och vänta, känna efter och analysera minsta rörelse i min kropp? Leta efter biverkningar som media kan gotta sig i och skrämma upp hela landet till att vägra vaccinera sig?! Vad ja däremot vet är att jag knappast lär förvandlas till ett svin, gris eller kulting för nu flyter vaccinet i mitt blod. Tydligen måste vi ”riskgruppare” ta två doser också vilket innebär att ”fröken fräken rädd för sprutor” måste köa ytterligare en gång. Crap.

df468d08df3c6a5c290a8deb8cde96c4