Karlar i mitt kök

I morgon bitti dimper det in karlar i min lägenhet och som jag har längtat! Köket ska få sig en genomgång av målade luckor, nya tapeter, målat tak, nytt kakel och nytt golv vilket även datarummet och hallen ska få. Slänger in några ”före” bilder i morgon.


Storhetsvansinne rocks!

God dag världen fröken effektivitet sitter vid spakarna och styr aitt eget lilla imperium idag. Storhetsvansinne ja visst men kan behövas en dos av det för att inse att man är så grym att precis allt jag kommer skriva på skoluppgiften kommer vara rätt! Ingen kommer i alla fall våga säga annat för då skvallrar jag för pappa!


TV som undervisning

Alltså jag tycker nu att det är dags att skolan moderniseras lite. Vadå kursböcker och PDF dokument och SOU rapporter?! Jag menar varför läsa om Tourettssyndrom då man kan kolla in Nemo i Kungarna av Tylösand och hans hang up med ordet ”skägg”. Varför inte studera ADHD genom att se Tv4:s Inlåst? Sen syndrom som uppmärksamhetsstörning, trotssyndrom, borderline, alkoholism… kan du ju finna i var enda IQ befriad såpa. Nä mer TV och popkorn vid studier!

Speed dejt med Johnny B

Jisses en varm dusch och lite Projekt runway så snarkade jag i sängen och vaknade nyss. Sömnen har hunnit i kapp mig men det är inte riktigt dags än. Sista rycket med popkorn och kaffe som sällskap. Nu kör vi!!

Jag byter sida

Nä nu var det slut med negativa vibbar i denna blogg. I dag ser vi allt från den ljusa sidan! Ja jag är seriös :P

Fredags mys Frida style

Är det inte myror i huvudet så är de i benen och framkallar sömnlösa nätter. Därför har min tidsplanering med plugg och schema fix under dagen inte riktigt funkat så ni finner mig även denna fredag kväll framför datorn med böckerna.

Men vi lämnar alkoholen utanför och laddar med en gigantisk prilla! Tyvärr är det mer C-vitamin än tobak i den där ”apelsinklyfteprillan”. Ja humorn är låg.

Cogito ergo doleo

Så här ser det ut då jag tänker för mycket, då jag inte kan sova, då benen brinner och då frågorna är fler än svaren. Ja bilden är upp och ner men så kan även världen vara då kl är 3 på natten.

Ingen rast, ingen ro

Sitter här med skoluppgiften samt bokar hotell i Uppsala på samma gång. Jag är nog ingen multitask tjej för det går inte så lysande vare sig med uppgiften eller bokningen, det är helt enkelt för mycket att tänka på numera. I suck helt enkelt idag!

Men 2 intensiva timmar kvar sen iväg och jobba. Kids here I come!

Ingen kärlek

Hoja lördagsplugg är inte så mycket lördagsplugg längre. Ångrar jag att jag inte gick ut på krogen? Ja men mitt lilla yttre är inte party redo men man kan ändå spendera kvällen med mina grabbar. En närmare presentation behövs inte…¨

BH avslöjar hur du är i sängen

Någon artikel i Aftonbladet drog igång en diskussion på Facebook jag inser att jag är totalt misslyckad! Röd BH är tydligen inget för en ”plugga hemma en lördag kväll” Så ska jag springa iväg och byta eller gå helt emot strömmen och vara lite eldig?!

Dom säger att man ser smart ut i glasögona va!?

Jag har aldrig hävdat att alkohol löser problemen men ikväll är jag desperat och funderar på att utföra ett litet experiment. Jag har alltså 6 sidor kvar att skriva utifrån 6 böcker om jag då dricker några drinkar, skriver det jag hinner sen aldrig mer kolla på det jag skrivit så borde mina problem vara lösta? Ända tills läraren levererar ett IG. Men jag har i alla fall skjutit fram problemet. … hmm varför känns det inte längre som en bra ide då jag tänker på det?!

Jag är ond



Jag är lite smått elak just idag. Min pojkvän är av den mycket nyfikna typen så självklart skickar jag ett MMS med en bild och kommentar "där i ligger dina presenter men jag säger inte vad det är". Så just nu är han lite smått sur och som ett barn på julafton och jag bara njuter mohaahahha.

Nu kan jag flirta igen ;)

Har varit hos Sofia och fixat till fransarna. Hade några som gått av på ena ögat men det fixade hon i ett naffs så nu är jag fab igen och slipper sminket. Great!

Dagens som Gud glömde

Men herregud har varit så upptagen med annat att jag glömt att officiellt fira min 13års dag! Nej jag är ingen fjortis utan snarare en kärring men version nr 2 av mig fyllde 13år den 18/10. Det ni! Detaljerna finns dokumenterade 12år, 11år, 10år.

Eller på lilla fliken "jag

 

 

Var finns motivation & jävlaranamma?!

Sitter här igen framför Word och försöker koncentrera mig på dysfunktionella familjer, ADHD, psykiska symptomer… Men jag vill ha popkorn! Krypa ner under mitt täcke, stänga av omvärlden, få bort det onda i magen och sova ända till i december. Tyvärr funkar väl inte verkligheten så. I stället ska jag ta mig i kragen och svara på en fråga till, fundera ut en present till min pojkvän (hjälp!), fixa fransarna i morgon och klart jag ska ha popkorn i kväll!! Det kan ja väl bjuda mig själv på :P

Vad jag vill är inte vad jag är

I dag är jag allt! Jag är hon som ringer ambassaden utan att förstå ett ord av vad telefonsvararen meddelar. Jag är hon som ifråga sätter hur fan man ska få pass om man är Irakier. Hon som mail bombar samma ambassad. Hon som sitter med två olika telefoner i örat där den ena väntar på samtal från lasarettet i Uppsala och den andra på Migrationsverket. Jag är även hon som planerar när kökrenoveringen kan börja och försöker se till så den är klar innan 10/11. Jag är även hon som försöker knåpa ihop 15 sidor till en skoluppgift och läsa lite böcker, få tag i Försäkringskassan och hinna andas. Det är vad jag är.


Helst av allt vill jag bara vara den där flickvännen som håller tummarna för sin pojkvän och försöker göra det bästa av situationen. Jag vill även vara hon som inte har en tryckande känsla över bröstet och som kan vara lugn inför kommande lasarett vistelse. Med vad jag vill tar vi sen, idag är jag det jag måste vara. Stark och fokuserad!

Ska det bli en bra eller dålig dag? Hmmm

Jag tamme fan spricker nu! Nej inte för att jag har ätit mycket mat, godis eller hällt i mig en massa alkohol (men det skulle nog behövas). Nej myndigheter kiss my ass! Diskriminering, hopplöshet, drömmar i spillror och problem. För mig är det självklart så låt då grabben åka! Det där brevet med besked om att jag ska genomgå den största utmaningen i mitt liv känns lite avlägset, jag har det ju trots allt bra men efter migrationsverkets tjaffs så är det min tur a freaka loss. Men innan det, om ni inte hörde mig! L å t h o n o m å k a!

Nu vill jag ha mer

Kladdkaka, Cola och chips. Söndagens bakis känsla är alltså total, och det är helt enligt reglerna att trycka i sig sådant. Det betyder alltså att jag inte brutit mitt löfte utan är tvingad till att käka den skiten eftersom det är ”så man gör”.

Blev Cover club med Carro igår för att ta igen lite party kvällar jag saknat och inte varit med om på 100år. Men allt var tydligen som vanligt där och jag hade skoj! Vill ha mer…

 



Gårdagens party girl

Har dom stämbanden kvar tro? :S



Jag blev så jäkla nostalgisk att jag fastnat i ett hav av Five låtar och låttexter. Jisses att jag gillat detta band, dock insåg jag att ett skrikande fan var jag inte för 99% av de där tjejerna i Globen har förmodligen problem med stämbanden idag. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh. Typ.

Jason J Brown. I miss you :P

Hobby psykologen har kommit fram till följande om Fröken fräkens Idoltittande…


”för väldigt många år sedan hade Frida en crush i en liten pojke (het man) vid namn Jason J Brown. Denna goding var medlem i ett band kallat Five som Frida såg en kväll på Globens Arena. Tyvärr sög bandet och las ner efter några år. Sedan dess har Frida försökt fylla det tomrummet med något annat men tyvärr fanns där ingen annan blondie med J som första bokstav. DÄRFÖR väcktes J genen till liv igen när en Jay entrade scenen genom tv4. Det är också därför hon ser programmet Idol, för att få en liten glimt av en musiker med bokstaven J som kan fylla tomrummet efter J Brown. ”


Finns där inte en liten likhet utseendemässigt?


I want rock 'n' roll

Sitter och kollar Idol på nätet, checkar kläder och inser att programmet egentligen suger men ändå kan jag inte låta bli. Fredag blir nog inte mer spännande än så här men det är allt för Jays skull så svik mig inte nu, inget Backstreet boys ok huni!?

Dagens första ord

"Alla våra linjer är upptagna och du placeras i kö. Den beräknade kötiden är…47minuter”


Ok fine telefontider suger men jag kan fördriva de där 47 minuterna MEN när man äntligen kommer fram vill jag inte att personen i andra luren gäspar sig igenom samtalet, är ignorant och snackar en massa ”strunt”. Ok? Tack.


Nu träna men tanken på att åka ut och rulla i fucking jäkla 2grader får mig att längta efter sängen igen. Vi tar det inomhus i stället :P



Uploaded with ImageShack.us

 

Killar är som

Känner mig lite bitter i dag så jag kunde inte låta bli att vara så där små spydig också. Vi kastar lite skit okej?

Killar är som golfbollar, de rullar från hål till hål.

Killar är som kolor, först är de sega sen kladdar de.

Killar är som röda rosor, fina att se på men de kan göra en illa.

Killar är som svin, tur att vi tjejer är djurvänner

Killar är som datorer, felprogrammerade.

Killar är som blandfärs, hälften nöt, hälften svin.


Men okej jag ska inte vara diskriminerande, slänger in några om tjejer också då.

Tjejer är som frimärken. man slickar på dem, sätter på dem, och sen dumpar man dem till en annan.
Tjejer är som första flytten, roligt och jättespännande till en början men sen kommer alla problem och jobbiga saker. 

Tjejer är som instruktionsböcker, fullständigt ologiska.

 

Då pluggar vi i stället då

I dag kom den där lite smått irriterande vita sörjan så kallad snö. Redan vid första entren så sabbar den min dag för idag var ju en ”ut och rulla” dag och jag var fan peppad men…

Så nu sitter jag här med terminsfrågorna till kursen och baske mig ska denna ilska få mig att prestera massor!  


Bilden är från ett snöigt Norsjö någon vinter sedan. Fy f*n se vad vi har att vänta oss!

You make me wanna die

Innan det är dags för dejt med Johnny B så ska jag spela lite Taylor Momsen för er, ja jag vägrar säga The Pretty Reckles, för det är Taylor jag vill ha :P


Nu är jag glad igen

Tar ni min stol ur min lägenhet på obestämt tid så lovar jag att paniken kommer krypande längst ryggraden på fröken fräken. Men nu är den lagad och tillbaka i säkert förvar och jag har min frihet tillbaka, phu! Så dagens aktiviteter har inte varit så många annat än att Johnny B har varit på besök under dagen och hans sovstoft har fyllt varje liten vrå av lägenheten medans jag väntat på mina ben. Förhoppningsvis gillade han mitt sällskap så mycket att han återvänder om några timmar annars blir det att bita i det sura äpplet och försöka vända tillbaka dygnet. Igen.

Ja man vill och behöver ha den med överallt! :P Bilden är på Kritto och tagen från hans hemsida

Grinig blir grinigare

Har haft två maraton dagar i skolbänken och ögonen går nu i kors, bak och fram, upp och ner... och nu tänkte jag koppla av med Paradise Hotell men Tv6 ville tydligen annat! Betala för att se avsnitten på webben? Nej tack får helt enkelt gå bakåt i tiden och göra som på den gamla goda tiden och se avsnitten på TV! Jag har blivit på tok för bekväm med att kunna se när jag vill och var jag vill. Fan nu blev jag lack.

För mig är du död nu.

Nu är jag jäkligt less på denna känslomässiga berg- och dalbana, detta magont, ett hjärta som bankar intensivt och de sömnlösa nätterna. Så från och med i kväll gör jag slut och för mig är du död nu, men inte en tår ska jag fälla för det är egentligen ingen förlust.


Så R.I.P godis, chips, popkorn, kaffe, frukostlösa mornar, knäppa luncher och ”middag”.


Jag har nu inlett ett förhållande med mat och välkomnar varje människa som vill laga den åt mig och leverera den vart än i världen jag befinner mig. Givetvis rätt antal kalorier, mineraler, fetter, proteiner och kolhydrater.


Ps. Jag betalar bra ;)  

Det börjar med en tidning och slutar med tårar

En artikel i en SOLO tidning ledde mig vidare till youtube och Christina Aquileras Stripped Tour och låten Beautiful. Vips satte youtube hjulet igång och nu sitter jag här och snyftar till en massa låtar from the past… Aerosmith, Chicago, Scorpions, White Lion, Bon Jovi och en ton fler. Är det sockerchocken som talar eller har jag en känslofylld stund en lördag som denna? Creepy :S


Mitt självförtroende som fadder är på noll :S

Dear Grendy…

… … …

Har stirrat på den meningen ett tag och inte kommit längre än ett litet hej! Så vad ska jag skriva till mitt fadderbarn? Att jag skäms för att det var länge sedan jag skrev? Men det kan ju lätt missförstås eftersom jag skriver på engelska och varje mening och ord ska sedan översättas till spanska. Ska jag skriva om hur vintern är på väg som jag gjort v a r j e höst under 10års tid? Ska jag skriva om höstmörkret, om min brors flytt, om att jag är klar socionom eller att min familj mår bra? Bäst vore ju att sätta sig i planet och göra ett litet besök men Colombia är långt, långt borta. Nä skärpning va!

Jag har en plan

Ok häng med i mitt resonemang nu va… och fort ska det gå!


Om jag viker tre dagar i veckan till att stiga upp kl 8.00 pallra mig till skolan, placera mig längst in i röda rummet, köpa med mig 5 liter kaffe och sno alla vettiga kursböcker. Du borde jag alltså på cirka 2-3 veckor gjort alla terminsfrågor klara dvs jag skulle kunna räkna mig som klar med del 1 på kursen. Då skulle jag alltså sedan ha massa tid över och kunde pallra mig iväg till biblioteket, bokhandeln och köpa med mig alla kurdiska böcker jag hittar i hela Umeå samt rensa nätshopparna. Om jag då sedan viker 2 dagar till att stiga upp lite mindre tidigt typ 9.00, bege mig ut och träna, käka lite mat i mitt då renoverade kök sen fixa 1 kopp kaffe och placera mig vid mitt nya köksbord. Jag kunde då alltså i peppra min lilla språk gen med lite nya ord på kurdiska, gnugga in lite grammatik och förhoppningsvis kunna bygga en mening. Då kunde jag surprise surprise överraska min pojkvän, som förståss inte vet, att jag visst också kan lära mig ett språk, HANS språk. Ha!!


Snorenkelt va?! Så snälla förbarma er och skicka lite motivation ok? Bra!

Det räcker inte med kärlek

Statusen är "efter en dusch men före en kaffe"... och med böckerna i en hög på köksbordet. I'm gonna be a good good girl och göra lite skolarbete. Så Aspberger, damp och adhd se upp för här kommer jag!

Med mina coola brillor var livet en barnlek :)

Det var ju dessa två dagar jag skulle ta pris som världens flitigaste student men något hände på vägen. I går kom jag inte ens ihåg och i dag har jag vaknat 12, åt, gick och la mig igen, såg film, biblioteket, tjaffsade om något onödigt med någon sen hamnade jag här. Så det enda studentliknande jag gjorde var alltså att åka till biblioteket för att hämta några böcker till kursen. Applåd till mig, not!



Update: Hmm detta inlägg skulle komma igår men kom i dag (knäpp bloggen:)

En durrrsch gör mig till människa

God morgon bloggen 

It’s a zombie day men jag har nu bestämt att det är slut med sömnlösa nätter. Jag gör helt enkelt slut på vårt förhållande, lämnar dig i sticket och gör något mer normalt med min nattliga tid dvs sova! En uppiggande dusch (eller durrrsch som vissa föredrar) så ska nog få motorn att kicka igång och sedan tankas med kaffe för att hålla hela dagen.



Lite avis på Petter The Dog :P

I got me, myself and I

Varför bryta ett vinnande koncept när man två dagar i rad känner ett enormt sug men ändå har förmågan att klara av två boring kvällar i sitt eget sällskap?! Det kanske inte är så dumt trots allt och nästa vecka blir ju lite full så att vila denna helg kanske är bra. Nåväl ska sluta klaga eller komma med värdelösa argument i morrn ska jag trots allt träna (!), fixa lite här hemma och ha en sovmorgon. Men nu film mys i mitt eget uderbara sällskap. Puss på mig då! Och en till dig så klart.


You want to break up

When I wear no makeup? ( ja satan så dålig :)

Egentligen skulle jag vilja skriva att kvällen är askul men va fan ljuga låter vi idioterna göra, inte jag. Kvällen suger. Men ett litet tack tal till de tappra som ”håller mig sällskap” denna händelselösa kväll

Tack du nr1 för du håller mig nyfiken och fundersam. Gillar.


Tack du nr 2 för din ”killversion” :) Dock tror jag fortfarande killar är svin ;)


Tack du nr 3 k.k får mig alltid att skratta


Och tack du nr 4 men du kom aldrig jag hade ölen framme hahaha.


Nej i morgon blir det stan för denna helg suger!