Dessa vuxna människor :)

Med tanke på förra inlägg så känner jag att jag även måste bjuda på den skönaste kommentaren ever!


Kille ca 5år ”pappa pappa (pekar på mig) är hon död?!” Pappan rycker killen i armen och ser extremt generad ut ”schh kom nu!!”


Att vuxna aldrig lär sig ;P Barn är barn

En tjej i rullstol får man fråga vad som helst. Eller?

Sedan jag blev tillfrågad om att vara med i DHRs bloggnätverk så har min rullstolsvardag smugit sig in i inläggen, något som jag kanske inte delat med mig av så mycket förut. Det är liksom inte det jag främst är, en rullstol, utan mer en tjej med 30års kris som råkar ha problem med att springa i trapporna. Men nu ska jag ge er en exklusiv inblick i hur folk ibland ser på en och vad som ploppar ur deras munnar.


Kille 26år, mamma 56år, svenskar, ja kommentaren kommer från alla håll lite nu och då…

-          Skulle jag råka ut för samma sak och hamna i rullstol så skulle jag ta livet av mig.

(Spontan tanke: Hmm så jag borde alltså ta första bästa pistol och skjuta mig själv för jag har inget värdigt liv, eller?)

 

-          Kan du ha sex (oftast ställd av onykter kille)

Ja jag vet inte riktigt du kanske använder lilltån då du har sex och då blir det ett problem ja (kontring av mig)

 

-          Vad kul att du går ut och har kul

(Borde jag stannat hemma? Why?)

 

-          Det är så synd för du är ju så söt

( Det är nu man vill säga följande men då skulle väl personen i fråga skämmas en aning)

Alt 1: Så om jag var ful skulle det inte vara lika mycket slöseri utan då kunde jag lika gärna sitta i stol?

Alt2: Ja herregud tjejer i rullstol är ju oftast fulare än andra så jag måste haft en jäkla tur eller hur?

 

-          Ska vi gå hem till mig?

(Bara för att jag sitter i stol är jag inte desperat och borde vara tacksam för att du frågar så nej tack.  Nästa gång prata med mig först, ok?)

Okej jag ger er inte hela konversationerna så kommentarerna är tagna ur sitt sammanhang.  


Som det såg ut 1997

Hej vardagen!

Så svischade brännbollsyran förbi utan deltagande av Fröken fräken, umeå stora festar helg och jag dissade den. Herregud! Mentalt så har jag övertygat mig om att tån inte är bruten för den är trots allt mindre blå och slutat blöda. För mig är det lättare och mindre påfrestande att operera bort gallan än bryta tån. Knasigt jag vet men det har med hela ryggmärgsskade tjaffset att göra. Så no shoes för mig vilket innebär no krog. Men jag hade en bra helg i alla fall. :D

Men vi laddar om för i veckan gäller jobb, jobb och jobb följt av ett litet träningsläger för invalidos i norr!

Nu jäklar ska det flirtas ;)

Very expensive serum landade precis i min ytliga samling. Neulash ska hjälpa mig se pigg ut 24/7, kunna flirta mig ur en knepig situation (så länge mitt objekt är en kille vill säga, är inte bra då det gäller tjejer) & maxa med maskara i sinne. Jag kommer att se fab ut :)



Tjocksockar ute på krogen? Gilla/ ogilla?

What the f*ck var det där bra för?! Tyckte jag hade tillräckligt otur förra veckan men nu helt plötsligt är det en inlindad fot där tån fått sig en omgång samt massa smärta. Varför just precis nu? Är det för att jag annars är på ett strålande humör och gubben där uppe tyckte jag skulle få en reality check? Fuck you säger jag bara! Helgen bjuder visserligen på distraherande trevligheter men hur fan ska jag komma mig ut på krogen när jag inte får på mig en sko utan har bosatt mig i mormors stickade sockar? Får väl starta ett nytt mode eller något. Dubbel crap liksom!

Men jag har fått pakeeeeeet!

tjejhäng på skoltid

img_0194 (MMS)

Jag gillar skolan jag jobbar på nu. Här ges lite extra tid till tjejerna att få umgås och ha lite tjejsnack så idag ska det göras pizza och pratas om tjejstuff. Typ som det vi andra gör på lördagskvällar över en drink eller två :)

Jag kommer att dö

Jag har räknat ut hur min död kommer att se ut. Det blir ingen bilolycka, hjärtinfarkt eller cancer. Nej min död kommer bli min Emotion rullstol. Rullstol säger ni den kör du ju själv, eller? Jo jag kör den själv men ibland gästspelar bordsben, stolar och fulla fötter som rallycross förare och det är då de går illa. Minsta touch på däcken sänder iväg den i en ryslig fart. Idag pang boom in i garderoben, blod och en fot om inte vill pressas in i en sko i morgon. Tänk er den farten nedför en trapp. Yes det blir min död, skriket lär höras ända till skåne!

Rummet är fyllt av fjärilar

Överallt i varje liten gnutta av utrymnme fyller de min omgivning. Förvirringen är total och det finns inte ens ett lexikon att använda för att översätta galenskaperna som sker. Galet, nytt och amazing. Vem hade trott att fjärilar skulle dyka upp så här tidigt på sommaren?


Livet är som en brustablett

Vaniljkaffe från Kahl, check! Tentapapper, check! Frida? Not check!


Skulle jag testas nu skulle svaret säga dyslexi, ADHD, damp och borderline, allt på samma gång. Allt möjligt som sabbar min koncentrationsförmåga och gör mig på vippen att kasta in handduken och säga tack och hej!


Men livet är som en brustablett det löser sig, eller hur nu det där lilla ordspråket gick? Så det är bara att be till skolgudarna, monstret under sängen, mitt lilla charmtroll, ödet, Thor… ja vi skippar alla olika Gudar som folk ber åt för det funkar i alla fall inget bra. Det är ändå krig och elände. I morgon smäller det och ja, jag behöver en lyckospark!

Tåget har spårat ur

Norsjö. Yes Im home doing notin'. Tentan på tisdag vågar jag inte ens tänka på, likaså examinationsredovisningen på måndag morgon. Usch jag vill bara vara, även om det händer inget här in da inlandet så kastas man mellan hopp och förtvivland, lycka och ledsamhet och ja en massa annat. Har jag blivit galen eller spelar hormonmerna mig ett spratt? Hoppas till Gud på det senare. Jag är ur spår men snart tillbaka i banan!

Just like poison

Inga fler statusuppdateringar, ok?

Jag spyr på alla FB statusar som innehåller orden sommarvärme, värme, sol, solar och ute. Mina persienner har varit nerdragna sedan fredag natt och jag har legat och sett TV 24/7 så sluta prata om det fina vädret, ok? Bra.
  

Att vara sjuk i dessa tider är som värsta psykologiska testet eftersom sol och värme är det bästa jag vet. Men jag är rustad väl inför denna problematik och vet hur man gör. Däremot är jag inte rustad inför hur man förklarar för folk att man vill men inte kan. Ja eller det kanske är deras problem att de inte förstår? Nåväl mest patetiskt är det att kl är 5.20 och jag postar ett jäkla blogginlägg. Det ni ;)

Lady Gaga relationsråd

You think you know me, you don't

Onsdag kväll i mitt eget sällskap and it’s sweet, jag kan fan va rätt trevlig om jag vill!

Tack vad snäll du är :D

Jihoo en dag kvar sen ledigt! … Eller? Meningen ska nog snarare se ut så här "En dag kvar sen ledig från jobb men plugg till omtenta!" Helt plötsligt kändes det som en bestraffning att bli ledig. Varför pluggade jag inte de sista dagarna innan tentan? Varför slog latmasken in? Varför tänkte jag äsch har ju gått vägen alla andra gånger och varför sitter jag här och klagar när jag har mig själv att skylla?

Jo för det känns så förbannat bra att klaga ibland, ännu bättre hade det dessutom känts om någon visat en gnutta sympati och gjort tentan åt mig ;;;;;) Funkade alla dessa blinkningar så skicka ett mail så får du veta tid och plats för tentan. OBS Du bör inhandla en rödperuk och Panthera stol!

Solen skiner och jag är på jobbet MEN det ...

img_6807 (MMS)

Solen skiner och jag är på jobbet MEN det är måndag och jag känner hur Johnny B knackar på, hur hjärnan trappat ner på energin och hur skönt mitt täcke vore. Det är i dessa lägen man behöver en bästa vän som troget pushar en framåt. Min bästa vän består idag av kaffenyckeln!!

Lite svinsvål vore gött

Sitter och längtar efter lite svinsvål och lite överflödiga E-ämnen att tugga i mig i samband med massa socker. Ja visst fan pratar vi om godis i alla former, smaker, utseenden och prisklasser. Det är söndag, jag är småbakis och har en tuff måndag framför mig så lite lööve vore inte fel och man säger väl att choklad har enorm kraft på oss kvinnor. Oj vad konstigt det där lät…kvinnor.. Carro skulle nog kalla oss tanter medans jag drar mer mot tjejer. Men det kanske är ett tecken på vem av oss som har mest självinsikt.  

Nåväl söndag it is och jag ska inte röra en fena :P

Köping Hillbillies

- Om du hållit på med sport förut så sysslar du väl med sån där… ja…asså..  (nu börjar de generat snegla neråt, nicka mot stolen och leta rätt ord)…


- Handikappidrott
? (fyller jag oftast i)


- Jaaaa precis
(överlycklig att jag räddat dem)


- Nej det är inte riktigt min grej längre.


Men här har ni några hurtbullar som går att följa på torsdagar på svt och Psst. Den ena från Skellefteåtrakten dessutom :)  

Nya länkar

Thank god its Friday, mysfredag eller hur folket nu brukar uttrycka sig. Mellan mina väggar låter der mer … ”Fredag?!... öööh..?” Fredag är ju ändå arbetarnas andrum då man kan pusta ut, ladda batterier eller göra som jag just nu datanörda, lång varm dusch och filmkväll. MEN först en liten uppdatering av länkar, NYTTIGA länkar, sådana där som man borde ägna lika mycket tid som åt att läsa menlöst babbel om vad en fredag innebär :P Så gör ett besök va!

BRIS för vuxna - Ny sida där vuxna kan läsa och finna stöd sin roll som förälder, stöttar barn på olika sätt privat som professionellt eller bara är nyfiken

BRIS - Barnens rätt i samhället har ju inte bara ett nytt nr utan en väldigt bra hemnsida för de som tycker det är lättare att skriva än att prata eller vill läsa vad andra barn skriver om.

PLAN Sverige - Bli fadder! Skippa godiset och lägg pengarna till annat.

In i snickerboa!

Liksom för Emil i Lönneberga borde någon jaga mig in i snickarboden så jag får skämmas, tänka över mina synder och bli en bättre människa. Vi pratar alltså mat, sömn och dricka. Kanske låter löjligt men som tetra är det fan viktigt för att fungera. Sover jag inte så fryser jag, fryser jag så spänner jag mig, spänner jag mig så får jag smärta, får jag smärta så får jag svårt att sitta eller sova. Ja så rullar det hjulet på. Likaså om jag slarvar med mat och dricka. Så dricker jag nästan bara kaffe, sover lite och äter godis till frukost och lunch så är det fan inte så konstigt att jag mår apdåligt och inte alls fungerar normalt. Skämmes tammefan!


Sexig på olika sätt

Att sex säljer har det pratats om i evigheter men är all ”sexighet” okej? Två av mina favorit ladies har släppt ny musikvideo och jag gissar den ena kommer få mer skit än den andra. Hänger det på trosorna? Beror det på att den ena är mer öppen om sin egen sexualitet och att den andra är mer privat? En flaggas på youtube, den andra inte. Beyonce vs Christina Aguilera, två smokin’ hot ladies som båda spelar på sex men på helt olika sätt. Bra eller anus?

Var han kär, skulle han på disco & när var matchen?

Hallå you and you and you and you. Ja så var väl alla räknade :P Varit på jobbet igen, högstadieskolan, och jag är helt matt. Dock inte av att hänga där, göra något, fika eller något annat. Det som gör mig matt är ungdomars röriga liv.


Som jag kommer ihåg det så fanns det tre tankar i mitt huvud då jag var 14år

1)      Var han kär i mig?


2)      Undra om han, han och han skulle på discot?


3)      När var det nu vi hade fotbollsmatch i helgen?

Thats it. Jag behövde inte fundera om min mamma och pappa levde då jag kom hem, om någon druckit. Behövde inte vara rädd för att få spö, utkastad eller inlåst. Jag visste var mitt hem låg och att där var jag trygg och jag slapp byta hem för helgerna, på heltid eller då det var ”rörigt” hemma. Så var jag jäkligt naiv på den tiden eller var det bättre förr? Dagens ungdomar gör mig mentalt utmattad men jag går hem, stannar inne och sover mig igenom det. För dem är det deras verklighet som de lever i 24/7. God damn.

                                                                      Love iphone apps 


 

XL fransar? Yeah right!

42% av alla skönhetsannonser gällande maskara är manipulerade eller så används det lösögonfransar. Jag säger bullshit, kiss my fat as att det bara är 42%. Skulle snarare säga att 99% eller vänta, 100% av alla annonser är fejk, lurendrejerier och bull shit. Inte en enda tjej som använder maskara kan gå på att endast en maskara fixar ögonfransar storlek XL eller gör dem 5cm långa. Ok ni killar är en sak, ni går ju fortfarande på att alla tjejer har tindrande ögon, perfekt hår och babyhy 24/7 på naturlig väg så att ni går på det är en annan sak. Men kom igen maybelline, IsaDora och alla ni andra, visst är alla era annonser fejk? Inte bara 42%


källa: salongk.se