Min musik

dag 01 – din favoritlåt 

dag 02 – din hatlåt 

dag 03 – en låt som gör dig glad

dag 04 – en låt som gör dig ledsen

dag 05 – en låt som påminner dig om någon

dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe

dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle

dag 08 – en låt som du kan hela texten till

dag 09 – en låt du kan dansa till

dag 10 – en låt som får dig att somna

dag 11 – en låt av ditt favoritband

dag 12 – en låt av ett band du hatar

dag 13 – en låt som är guilty pleasure

dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska

dag 15 – en låt som beskriver dig

dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar

dag 17 – en låt som du ofta hör på radio

dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio

dag 19 – en låt från din favoritplatta

dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg

dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig

dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen

dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop

dag 24 – en låt du vill ha på din begravning

dag 25 – en låt som får dig att skratta

dag 26 – en låt du kan spela på instrument

dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument

dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig

dag 29 – en låt från din barndom

dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

Då kör vi igång i morgon med lite musik ur mitt liv

Jag sprider lite kunskap.

Det är alltså detta jag sysslar med om dagarna som jag aldrig blir klar med!

 

·         Vid forskningar har man kunnat se ett samband mellan självskadebeteende hos flickor och negativa föräldrarelationer snarare än negativa kompisrelationer.

 

·         I en studie som visat att 40% av deltagarna hade skadat sig själv under minst ett tillfälle så var 45% av dessa flickor och 38% pojkar.

 

·         Bland de ungdomar som upprepat skadat sig själv mer än fem tillfällen var 21% flickor och 16% pojkar

 

·         Drygt 8% av flickor rapporteras ha skurit sig själv som främsta självskadande handling och att den främsta orsaken varit emotionella problem, dvs det visar inget tecken på utåtriktad beteendeproblem. I princip inga pojkar uppvisade detta

 

·         Psykologiska orsaker är en riskfaktor för att utveckla ett självskadebeteende men också självskadebeteende i sig är en riskfaktor för ökade psykologiska svårigheter.


ph weheartit.com

Att vara nöjd med ok och inte strålande, fantastiskt, MVG.

Kommit fram till att jag pluggar som bäst när jag har håret spretandes åt alla håll, mysig men ack så ful tröja på mig och avsaknaden av smink what so ever! Ja där fick ni en ledtråd av hur jag ser ut i dag för här kommer det nog aldrig dyka upp en ”dagens outfit”. Det är mellan mig och min garderob.

 

Plugg var det idag ja. När min pojkvän aka dlakam frågar mig om jag ska skriva på det där arbetet om självskadebeteende och jag svarar ja så kommer det alltid en kontring ”men blir du aldrig klar med det där arbetet?”. Nej jag blir aldrig klar, en perfektionist blir aldrig nöjd, klar eller avslappnad. Arbetet jag lämnar in är inte perfekta men med andras mått mätta så är jag klar när jag tycker att jag inte är det. Suck! Så tillbaka till litteraturen fröken fräken

Karma smycken

Karma ringen kom också idag och var allt vad jag hade förväntat mig. Har fått någon ille på att beställa smycken från nätet och det finns ju hur mycket som helst att klicka hem.

ithings



Oj här går det undan! Beställde några iphone skal i helgen och idag ramlade de in i brevinkastet, ett hårt mörkrött och ett i svart silikon. Fick lite andra spännande paket också men nu måste jag kasta i mig lite kaffe, shit vad sugen jag är!

Dags för mig nu!

Nu ska denna fröken iväg och göra lite nytta för någon annan än sig själv. It's off to work!

Bryta ner och bygga upp

Snart har de ramlat av eller ryckts bort totalt och då böjar projekt "uppbyggning". Hade jag hetat Maria Montazami hade jag nog sagt att jag känner mig naked och exposed! Shit asså!



Dock gillar jag inte riktigt det neulash gör för ögonlocken, den blir liksom rödare.

Volume Booster



Efter att ha testat det i 2 dagar så kan jag säga att det funkar! OK andra kanske inte tänker på det men själv ser man och känner skillnad. Förpackningen är som ett vanligt läppsyl så det är smidigt att ta på. Färgen är svagt rosa skimrande och rätt så diskret så det går använda till alla sorters kläder och sminkningar. Dock kommer man inte ifrån att det sticker och bränner på läpparna som andra lip plums gör, men det får man stå ut med. Att det sedan är sjukt billigt är ett stort plus och gjorde att jag beställde 3st hahaha.

Ska försöka få till en före och efter bild någon dag!

Med en cider ska det nog gå vägen :P

9, 8, 1,75, 10, 10,25 A, EV, EV1…. Lägger semesterschema och nämner jag ens att jag vill jobba som enhetschef någon gång så skjut mig!

I <3 webshops

Jisses vad jag älskar webshops! Hittade äntligen en två finger ring med kedja på Karmasmycken så snart får den pryda min hand.

China Glaze

Jag tror baske mig jag hittat mitt ”papaya, mild orange” lack. Jättefin färg nu så här då det är vår, till sommaren plockar jag fram den mer koralla och färgglada nyansen.



Färgen heter Life Preserver, 99kr på Kicks

Jeeiii :P

Så här glad är jag över att vara uppe nu, röja undan och plugga :D Inte speciellt påklistrat leende va va ?

Läppbalm Volume Booster

För flera år sedan testade jag Lip venom DuWop som var ett populärt lip plumber just då. Sedan gick jag över till Smashbox Lip Plumber bara för att det är lite kul att testa smink med "special effekter". Dock kommer aldrig en vibrerande maskara in i mitt badrum!



Nästa på tur är ett lip plumber från Style by Tyra som snart dimper ner i postlådan och om det håller vad som lovats så kommer nog detta vara årets bästa klipp! OBS 49KR!!! Så håll utkik efter en recension!

F*cked up

Det är sol, det är varmt, det regnar och det snöar! Världen är nog rätt fucked up nu tycker jag men våren snusar oss i nacken. Me like! Vardagen knallar på och första prioritet är att skriva klart mitt examensarbete så jag kan koppla bort det då jag reser bort i maj. Därför vore det bra om kroppen ville samarbeta lite nu så jag verkligen kan göra skäl för uttrycket "skriva så pennan glöder" eller snarare tangenterna ;)

Två väldigt bra smink produkter

Roligast är ju dock ögonsminkningar men man behöver också få till det där underlaget som jag avskyr som pesten och därför vill tipsa om två saker som underlättar för mig då det ska täckas och spacklas!


Cover all mix:
Denna conceler är allt man behöver. Det röda täcker blått, det gula rött och den beiga kan man blanda med de andra eller använda för att ljusa upp lite. Om detta var en kille så slkulle jag göra slut med min pojkvän och gifta mig med denna produkt, så bra är den! MUS 265kr


Foundation borste:
Denna gör det smidigt att applicera foundation och får den jämn och bra utan att skapa linjer. Tycker den fungerar bättre än att använda svampar eller fingrarna. Finns på MUS för 295kr

Gel för de där röda små jävlarna

Varit på jakt efter en akneprodukt som inte syns och kan användas dagtid på de ställen där de små j*vlarna dyker upp. Den jag använder nu blir vit och passar mest under natten. En kvinna plockade då fram en liten flaska som man punktbehandlar med. Så nu ska vi se om denna produkt från Clinique kan skrämma bort de små. Anti blemish solutions spot treatment gel, ca 160kr

Mars 21, 2011



Bara att pallra sig till skolan då för föreläsningar om småbarnspsykiatri, kronisk sjukdom hos barn samt litteraturseminarium där det sista får mig att smått vilja fly landet!

Jag är en bluff och en skam för min mor!

Jag var så sugen men på tok för lat så jag köpte färdig gjord Flygande Jakob som man bara kastar in i ugnen, trots att jag vet hur man gör. Fy skäms!

Music is the key to fall in love, music is the answer of the world, music is the power to survive when I feel down

  
  

Neulash

För er som inte vet vad Neulash så är det ett serum som får ögonfransarna att växa snabbare, ögonbrynen också sägs det. Provade serumet förra sommaren och det fungerade verkligen! Efter en månads användning kan man säga att jag uppnått en wow faktor så känner du dig sugen så prova! Finns även liknande produkter ute på marknaden men vet inte hur de fungerar. Neulash kan du dock köpa och läsa mer om här

Kan vara ett dåligt beslut :S

Finns egentligen ingen anledning alls och jag verkligen älskar min fransförlängning men nu ska de väck! De får falla av i egen takt sen blir det en omgång med Neulash sen hoppas jag att de är tillbaka till sitt rätta jag.

Men jag behöver någon som håller mig i handen under denna process, hjälp!

Det är detta jag ska tillbaka till!


Tidningsställ i akryl/plexi

Ännu en dag att ta sig igenom helskinnad. Ska susa iväg till dietisten sen iväg på Forex för att hämta ut brorsans lettiska money. Men dagens ”jag vill hinna innan de stänger” är att jaga rätt på ett tidningsställ från Åhlens, mega fint är det ju!

Fab från MUS

Har varit ute efter ett orange/ korallfärgat läppglans att matcha med det brända skinnet i sommar men alla oranga nyanser var så blaskiga så det blev ett i burk i stället. Färgen heter Fab och är lite mer röd/orange men kommer bli great! Är just nu helt besatt av sommar då jag shoppar

Fy fan vad jag längtar! Några dagars vårsol och man känner sommaren flåsa en i nacken.

Drick svartgiftet

Nu har jag äntligen funnit mina oslagbara argument för att dricka kaffe!

Att sedan tänderna blir gula, jag får ont i magen och att dom sömnlösa nätterna blir flera är en värdslig sak! :P


1. Du blir glad.

2. Förebygger bröstcancer.

3. Risken för gallsten minskar.

4. Kan förhindra demenssjukdomar.

5. Du blir positivt inställd till andra.

6. Risken att drabbas av diabetes typ 2 minskar.

7. Hjärt- och kärlsystemet stärks.

8. Tarmen skyddas mot cancer.

9. Träningen förbättras.

10. Risken för levercancer minskar.

källa salongk

Jag har placerat min blogg i Umeåbloggkartan.se!

Tips för den vita halsen

Jag är hopplös på att sitta och läsa då jag solar vilket resulterar i, jajjamänsan, vit hals och brunt ansikte. Not nice! För att jämna till skillnaden mellan ansikte och hals så använder jag ett solpuder som fungerar perfekt. Solpudret går också använda som ögonskugga och för den där lilla extra färgen i ansiktet om det skulle behövas. Jag med fräknig medium hy använder färgen Sun från MUS, 249kr

Nu ska ni få höra! :)

För en tid sedan skickade jag ett tårdrypande hej då till mitt fadderbarn eftersom hon fyllt 18år och inte ingår i PLANs fadderverksamhet längre. Igår addade hon mig på Facebook, snacka om coolt och glad blev jag. Vi kommer alltså ha möjlighet att hålla kontakten utanför PLANs väggar! Problemet är bara att hon pratar spanska och jag gör det inte. Google translate kanske? :)

Se där det finns mycket gott med FB också ;)

Dag 2



Alla svart brända pensionärer, soldyrkande teens och alla vi andra ligger i lä då det gäller denna lurviga boll. Soldyrkaren nr1



Oh jepp det är vinter även i inlandet!

I dag hänger jag & Petter



Idag hänger jag och Petter i solen på altanen med en kopp kaffe. Vadå helgmys.

Hudvård det lilla extra

Efter några år med Dermalogica, Decleor, Shiseido och Proactive så har jag upptäckt att det är Apoteket som fungerar för mig. Ibland behövs det lite mer än det vanliga ”tvätta och smörja”. Här är några produkter som jag tycker funkar bra för den torra, känsliga och acnedrabbade hyn. 



1. Cliniderm dual action 2 in 1. En skonsam peeling för att bli av med döda hudceller, fungerar även som en slags ansiktsmask om man vill använda den så. Annars 1-2 ggr/v. Ca 100kr/ Apoteket


2. Fuktgivande mask från Oliv att använda 1ggr/ v. Finns på Kicks och Åhlens


3. Aco Spotless over night En produkt specifikt för acne som man kan smörja på de områdena innan man lägger sig. Tycker denna är bra och funkar bättre än Stioxyl som riskerar att bleka kläder. Ca 69kr/ Apoteket

Helgens planer :)

Ok nu åker jag hemmåt för familjemys! Hoppas på en trevlig, snö fri och solfylld helg.

Mitt smultronställe

Det som tagit slut i Webshoppen hittar man på Tradera! En stel halsring 4,5mm kom i brevlådan igår, enkel och fin tycker jag. Besök Tradera för det finns hur mycket acessoarer som helst att lägga bud på!

Byta ögonfärg

Sitter och pillar på med Photoshop, hade lite och göra så varför inte kolla hur man sett ut med gröna eller bruna ögon? Bilden längst till vänster är orginalet dvs blåa ögon.


Doing it!

          Ja ni tvivlare, pessimister och skeptiker nu drar vi igång seriös pluggning för här ska skrivas uppsats!

Willow Smith

God morgon! I dag blir det en lektion i attityd för kolla in Will Smiths 10åriga dotter. Värdens coolaste 10åring absolut!




Hundars mod

Jag skiter i om det är internationella kvinnodagen för i detta nu är hundar the shit! Sett filmen Eight Below och gråtit ögonen ur mig till deras klokhet, instinkt och hjärta så nu längtar jag bara efter min egen älskling som jag får träffa i helgen. Yeah!



Hittade även denna video på nätet och jag gråter ögonen ur mig igen. God damn!

Eight Below handlar om ett forskningsteam i Antarktisk som evakueras från en storm och måste lämna sina slädhundar kvar. Där försöker de själva överleva i flera månader medan det är -50 grader och snöstorm. En fin äventyrsfilm om vänskap, överlevnad och mod.

Daglig hudvård för torrisar

Här kommer ett tips för er torrisar med känslig hy som även får acne! Är det något som är irriterande så är det då hyn goes bananas. Produkter för acne gör min hy torr och feta produkter har jag inte riktigt vågat prova för att jag varit rädd att det ska täppa igen porerna. Men nu har jag ändå provat krämer och rengöring för torr hy och det har faktiskt fungerat, hemligheten har helt enkelt varit återfukta och punktmarkera!

A-creme finns att beställa här samt att man kan beställa en prov. Kostar ca 120kr beroende på var du köper. Sen min ny funna kärlek Garnier Caffeine Eye Roll-on som ska minimera påsar och mörka ringar under ögonen. Den känns verkligen uppiggande och stramar åt, finns att köpa på t ex Kicks och Åhlens för ca 100kr


Vichy Purete Thermale cleansing milk för torr och känslig hy. Finns på Apoteket 114kr

* Tvätta inte ansiktet för mycket om det är jätte torrt och använd bara acneprodukter där acnen är så du inte torkar ut huden för mycket.

Upp med er!

Idag kastar vi kläderna, öppnar fönstret och hoppas solstrålarna bränner skinnet medans jag filar på min uppsats. Gäller attvgöra så mycket som möjligt på samma gång ibland. Så kastar er upp ur sängen och fånga dagen för den är lovely! 

Fight for peace is like fucking for virginity



Ny tröja från KanDee kom också med posten förra veckan, me like! Besök hennes webshop där du hittar allt från konst till tygkassar och kläder. Själv har jag dessa tavlor i mitt sovrum.

Det värmer mitt hjärta

Sitter här alldeles varm i hjärtat, fjärilar i magen och känner mig lite smått förälskad. Jag bara älskar Queen Latifah! Ok filmerna är inget oscarsmaterial men jag blir bara glad av dem och det räcker gott och väl :) Kvällens feel good film var Just Wright som handlar om en kvinna som faller för basketspelaren som hon hjälper att komma tillbaka från en kraftig skada som hotar spelarens karriär. Love ryms också i handlingen  ;)

 

En annan Queen Latifah film jag såg för länge sedan som också gav en bra känsla efteråt var Last Holiday. Inte bra på att beskriver filmer, avslöjar för mycket, så jag kastar in nå trailers.



Last Holiday

Inte synkad med solen idag.

I dag skiner solen och det är 7 grader i skuggan, lovely. Men allt jag gör är att gräver ner mig under täcket, läser lite rapporter och förbannar att jag inte kan gå ut... eller upp. Tetra problem kiss my ass!


För alltid & för evigt



Köpte också en berglock från JFR att fästa på mitt armband eller halsband . Eller varför inte på ett örhänge?

8 bra appar till iPhone

Finns sjuk många roliga, användbara och tidsfördrivande appar till iPhone och här kommer mina favoriter.

Angry Birds: Sjuk beroendeframkallande spel där du ska ta dig genom en massa banor som aldrig verkar ta slut. Detta är mitt absolut bästa tidsfördriv när jag har tråkigt eller inte kan sova


Mobitime
: Himlen för alla buss åkare. Här kan man "ladda ner" tabeller så man har koll på då bussarna går på de linjer man åker med.


Ps express
: Mini Photoshop i mobilen där du till exempel kan redigera och beskära bilder


Facebook
: Håll koll, uppdatera ja Facebook appen håller ditt beroende igång och du slipper abstinensen.


Bonniers korsord
: Mini korsord i mobilen perfekt på stranden i sommar!


Luffarschack
: Ytterligare ett spel att fördriva tiden med. Dock förlorar jag på tok för mycket


Bloglovin: Bloggnördar, bloggläsare, bloggare! Håll koll på de senaste inläggen på favorit bloggarna


Viber
: Ring gratis till de som också har laddat ner denna app till sin telefon. Visst många har rätt låga kostnader till att ringa mobil till mobil men denna är helt gratis. Smakar gott :P


Då kör vi!

Uppsats 7,5 poäng om självskadebeteende bland killar... jävlar anamma, koncentration, flitig, duktig, snabb, fokuserad... Do it!!