This must be a...

Champis är poppad, musiken på och maskaran på fransarna, alltså inte kletad över hela ansiktet. Duktigt Frida. Väntar på Emelie, väntar på ruset väntar…ja på något annat. Cover blir det ikväll och absolut inte som för någon vecka sedan, nej kontroll kontroll är kvällens ledord. Tonerna för kvällen lyder ”This must be a dream…” Well kolla youtube i stället, tillbaka till 90-talet!

Välgörenhet

Jag vet att jag satt köpstopp men om köpen är till nytta för någon annan så är det väl ok, eller? Humanity för all har en massa armband som säljs på olika svenska webbshops. När man köper ett sådant armband går 20% av inköpspriset till Röda korset och 5% till Al Gore's Environmental Organisation.
De andra är önskearmbanden från Brazilets som också finns lite överallt på nätet. Så vilket ska jag bryta mitt köpstopp med? Finns för många varianter, för många färger, för många jag vill ha helt enkelt!

Brazilets är en 200 år gammal tradition från mystiska Bahia i Brasilien. Det sägs att orten för lycka med sig och den som bär armbanden därifrån får tre önskningar uppfyllda. Vira armbandet två varv runt handleden, knyt tre knutar, en knut för varje önskning. När armbandet faller av skall dina tre önskningar gå i uppfyllelse.

Genom att köpa Brazilets stödjer du samtidigt bevarandet av den Brasilianska regnskogen.

Jay Sean - Down candlelight remix

Vips blev min party låt en helt annan låt genom denna remix! Jay Sean - Down candlelight remix

"Fönstershopping"

Jag har satt köpstopp! Jepp februari månad innebär no clothes, no make up, nothing! Så jag "fönsterinternetshoppar" och drömmer mig bort till ytlighet!

 

Valde jag rätt?

Kanske lämpligt att kolla om jag kastat bort 3,5år på socionomutbildningen för jag kanske borde blivit astronaut eller bollywood skådis? Arbetsförmedlingens test säger dock att jag gjort ett hyffsat bra val. Min tanke efter gymnasiet var ju journalist på ”tjejtidning” eller med layout. Sen med flytten till Umeå och några kurser så fattade jag att även socionom var min grej och kolla in min topp tre! Jag allt jag velat vara under mina 27år…förutom då prinsessa eller artist :P 

Bild och form: Illustratör, Art director, konstnär, grafisk formgivare

Råd och stöd: Kurator, socionom, socialsekreterare, behandlingsassistent.

Informera: Journalist, informatör

 

Det stormar i Umeå!

Okej stormen kom men jag begav mig ändå till skolan för en intervju till ett litet spännande projekt jag ska få vara delaktig i, lämnade in min uppsats (oh yes) och susade ner på stan för att lämna igen ett dåligt köp. Jag måste skärpa mig med detta impulsköpande för det slutar oftast med att jag köper något jag redan har. Nåväl film har det sett och lagat till ett gäng piroger vilket får mig att känna mig huslig. Att stolen lever sitt eget liv och backar då jag vill framåt är dagens dilemma som jag hoppas Erik löser i morgon. Folk tror ju för fan jag är full då jag skenar in i saker. Det är inte mitt fel okej?

Jackies Ferms blogg fylld av PH smaskigheter lovely!

Jag kan inte undgå att roas och att folk få utstå hårda ord gör mig mindre för ibland måste man bara få ta del av andras drama, av andras intriger och bara tillåta sig själv le fylld av skadeglädje. Dagens idol som livar upp min dag är Jackie Ferm. Läs hennes nya smaskiga blogg här

Born to make you happy

Startar spotify, klickar på en låt och efter 1,5minut inser jag att jag lyssnar på Britney Spears – Born to make you happy aaaaiihhh hur gick det till? Lika galet som att jag i morse gick upp, hoppade in i duschen sen gick jag och la mig igen och sov 1,5 timme. Jag är knas idag, lika knas hoppas jag väderleken inför i morgon är för jag vill inte ha mer snö. Lyssna jag v i l l inte!!

50%

I morgon börjar ett nytt kapitel. Socionomen skall utöka sina kunskaper genom en distanskurs ”migration, diskriminering och rasism” och problemet är att det blir studier 50%. Ja halvtid och vad sjutton ska jag fylla den övriga tiden med? Visst träna är ett mål (premiär idag), kreativa ting men mindre shopping. Shit jag kommer att snöa inne i denna lägenhet, gå i softa kläder allt för ofta. Fan jag är nervös så hör av er jag lovar jag hänger med på bergsklättring, dykning, rugby eller broderingskurs! Kanske borde kolla upp en folkiskurs, skriv kurs, Illustrator… ja nu har jag ju tid mellan allt plugg och jobbsök.

Sweet

Kvällens dejt

Joel Kinnaman jepp thats my man, dock skulle han få vara lite mer tillrufsad, inte så strikt och lite mer bad boy. Men för ikväll dög han perfekt! Japp jag har varit och sett Snabba cash. Jag, Anna och Emelie högg popkornet och godiset och slog oss ner i biosalongen. Mättad av både godis, popkorn och slagsmål så skulle det naturligtvis tryckas in lite kakor, kaffe och vitamindrink på Station. Sen hamnade jag här. Det är lördag kväll och jag ska krypa under täcket med en film eftersom förra helgen fick mig att inse att detta med festande och alkohol är rätt onödigt. Men nästa helg är på jag på G igen!

                            Bjuder på en liten bild från förra helgen som helt suddats ur mitt minne :P

Vad säger ditt kylskåp om dig?

Kanske inte det bästa mottagandet för folk som gör entre i mitt kök.

Jag ljög :S

Jag har lurat er. Jag har nog till och med ljugit, förskönat sanningen och betett mig dumt. Precis, jag har inte pluggat i dag utan blev tvungen att se en film så jag får radera lite skit från DVD:n för den är proppfull. Detta film tittandet skedde förståss under pistol hot för givetvis hade jag velat plugga i stället :P

Mot alla odds

I lådan ligger ett diplom och jag är officiellt en socionom. Inte socionomstudent. Inofficiellt är min uppsats några få justeringar från klar och just nu sliter jag mitt hår genom att formulera om syftet så jag färdig. Vaddå oklart? Svårt att förstå? Kan inte bara alla läsa lite grann om integration och ensamkommande flyktingbarn INNAN de läser min uppsats. Då skulle allt vara glasklart ju!

By the way. För något år sedan provade jag spelet "Mot alla odds" och var inte precis lysande på det. Hittade länken igen och man kan fortfarande konstatera att jag inte skulle klara 5min som flykting! Skulle du?

Anställningsseminariet

Anställningsseminarium var det igår ja inför jobbet som projektledare för ett projekt med ensamkommande flyktingbarn och svenska ungdomar som har försörjningsstöd. Spännande projektide och spännande blandning av grupper. Fick för några dagar sedan börja förbereda inför en presentation av hur vi ville utveckla projektet, informationen var aningen diffus men det gick ändå rätt bra, de gillade min ide och hur jag vill jobba med ungdomsgruppen. Under seminariedagen fick vi två oförberedda uppgifter och allt avslutades med en enskild intervju. Spännande process och egentligen skitbra sätt att anställa på för de får verkligen se hur man tänker och hur man funkar under stress ang problemlösning. Förväntar jag mig jobbet? Absolut inte, finns en ”liten” detalj som gör att majoriteten av alla jobb inte funkar för mig och det kära vänner suger rejält och det känns surt när jag måste tacka nej till en anställningsintervju. Ambitionen om ett totalt anpassat samhälle 2010 får de mer än gärna speeda på med!

Examenspresenten!



Har ju inte visat vad jag fick av mamma och pappa i examenspresent. Köpte för ett år sedan ett armband som funkar perfekt som berlockarmband och vid examen fick jag två nya familjemedlemmar. Så nu är ringen en symbol för två faser i mitt liv vilket märkts med datumen 820822 – 971018, en berlock med ordet hope, en för bröstcancer och nu två där det står examen 100114 och Frida 820822. De två jag fick vid examen kommer från lyckopenningen som stödjer synskadades riksförbunds verksamhet.

Nästa på tur att få delta i berlockfamiljen är nog denna

Prövning 1 som arbetssökande.

Just nu vill jag bara spy! I morgon kastar jag mig in i lejonburen, nerför stupet, in i elden… ja jag har ingen aning om vad jag gett mig in på. Nej jag kryper mer än gärna tillbaka till studentlivet för där vet jag åtminstone vad som förväntas av mig. Hur vill du utveckla projektet? 150.000 i driftbudget, 6-12 ungdomar, resurser, idéer, coach, föreläsning, personlig utveckling, KASAM…

”Hej jag heter Frida och är precis den ni söker för jag kan detta!” Japp så får det bli. Självförtroende och galenskap. Alltid lär man sig något.


Can I go and hide?

Lördagens eftersmak. Paniik!

Egentligen onödigt att beskriva helgens bravader i detalj ;) Vi förfestade hemma hos mig, åt på Costs och shottade på Cover. Allt i en glittrig stass och i en jäkla dimma. Festandet skapade dock ett problem för fröken fräken fick ingen presentation gjord igår och nu brinner det i knutarna. Jag kan bara inte tacka nej till ett anställnigsseminarium. Det vore väl helt stört!? Eller hur? Paniiik!



Lördagens förfestar gäng.

Icke student

Vakna tidigt? Jo tjenare! Men det har städats, läst igenom projektbeskrivningen och nu ska det skrivas ansökan till jobbet jag så gärna vill ha och därför livrädd för att skicka in ansökan. Petar på i prinicp varje ord. Nåja måste visa gårdagens roligaste present, eller kanske mest udda är det rätta ordet. Massa violaskar, tror det är någon som snappat upp att jag gillar viol och klagar på att det finns på så få syällen. Så thanks!

Wiiiie Im a socialworker!

Efter dagens examensceremoni är jag sjukt dizzy, måste varit omedvetet nervös för pang gick luften ur mig och nu lockar TV:n. Bestämde mig för att lyxa med ledigt i kväll för i morgon är det bara att pallra sig upp och prestera. Trodde att man sökte jobb, åkte på intervju och fick därefter besked men icket. Processen kan tydligen se ut som följande… söka jobb, anställningsseminarium, hålla föredrag på 20min SEN kommer det antingen ett ja eller nej. Så back to workschool typ!

Men här har ni hela högen socionomer från Umeå universitet!

Try sleeping with a broken heart

 

Make Up Store sminkning

Make up store sminkningen i morse var intressant. Kul att ge dem fria händer, pröva något nytt och grönt har jag ju alltid hållit mig undan så. Dock undrar jag om kvinnan är färgblind för när vi var klara säger hon ”men oj du fick riktigt blåa ögon för visst är de egentligen gröna?”. Visst de ändrar färg men gröna? Nja vette fan.

Dagens intressanta info

 

Back from da wörk. Lite mentalt sliten, hjärnan står still men shit jag skulle kunna göra detta varje dag. No problem! I morgon bitti lär jag i alla fall se piggare ut, fräschare och alldeles underbar. Ska iväg på Make up store sminkning kl10.00 och jag lär se ut som en spacklad häxa för visst har jag valt en kvällsminkning men får väl bjuda folket på ett spackel ansikte mitt på ljusa dagen. Annars har jag typ gått och gift mig med plattången ifa någon missat att afrot krympt! :P

Söndag 20100110

Sitter och tittar på, ja ett tomt blad. Skulle skriva sammanfattningen till uppsatsen men måste definitivt gjort av med lite hjärnceller i natt. Somnade 7.00 upp 14.00 och ja, suttit och stirrat.

Kvällen igår var sweet, kände ungefär som då man tog studenten skillnaden var bara att denna gång var alla svartklädda, mössan saknades och det dracks en massa alkohol. Annars uppdaterade man sin klasskompis info, önskade alla lycka till, sa hej då,  smed planer och pratade jobb. Helt fucking ofattbart att jag snart tar examen!! Aaiii!

Snipp snapp ... så var sagan slut.

3,5 fucking jäkla år! Det gick snabbt. Vem kunde tro att de två första personerna jag pratade med kom också att bli två av de personer jag kommer sakna som dagliga klassisar. Tur skaffade de Umeå boyfriends ;) Me like.

Det simmades i ”sjön”, spottades i flaskor, sjöngs mystiska toner och blev en hel del klassfester termin ett.

 En del lämnade det livet efter en termin medans andra kämpade på termin efter termin efter termin…

Jess introducerade jag och Ana på vår första …goes gay. Väntar på en repris...

Vi lekte lekar på Internatet och hann med några sittningar

Vi hade en "mars fest", bira bira bira på Max kl 4 och konstigt nattbesök.


Blåmärken och sömnlösa nätter har varit väldigt vanligt. Vi har skrattat, gråtit, ätit, bråkat, sovit, svurit, dansat, sjungit, poserat och haft det jäkligt kul!



Efter 1,5år bytte jag klass och fan en bloggande vän i fröken Anna. Vips kände jag två små söta och galna skåningar. Mitt ordförråd utökades mot min vilja och jag har tagit varje tillfälle som funnit för att borsta bort det sista av deras dialekt.

 Två tatueringstillfällen hann jag och Susanne med. Emelie skaffade eld i året men även i källaren, dock anlagd av någon annan. I helgen blir det sista festen med mina socionomstuderande vänner sedan kommer de förbli mina goda vänner! Skål!

Jag tömmer garderoben!

Idag är det äntligen varmare vilket innebär att det blir kjol i morrn! Dock sitter frusheten och de smärtsamma minnena av en termometer med för många minusgrader och en utsikt som måste likna istiden för massa herrans år sedan. Brr men vi går mot bättre tider men forfarande vill jag kasta på mig hela garderoben! Nu uppsats bums, sammanfattningen ska produceras!

look image

Shame on me if you fool me once...

Alla delar i uppsatsen är skrivna och nu väntas bara genomläsning innan den är redo att lämnas in. Sweet säger jag bara för de senaste dagarna har tangenterna smattrat och har det inte varit uppsats så har det varit jobbansökningar. Men snart är livet åter!

Min lägenhet börjar vara för liten för mina skrik

Det jag bara vill säga är #$”%&”#¤& jag bryr mig inte!! Men hoppas du får ut något av det

I want...

Så här en bit inpå kvällen, när tålamoden sinar, när hjärnan skriker efter socker som kroppen inte behöver, när kylskåpet står tomt efter det jag allra helst vill ha så kan jag bara stämma in i denna refräng och hoppas att suget försvinner.

Socialt nätverk är viktigt men hur gör man?

Ja hur skaffar man ett socialt nätverk i ett främmande land, på ett främmande språk? Hur skapar man en primärgrupp som är genuin och man känner gemenskap i. Kommunikation, kultur, religion, utanförskap, socialakoder. Att få ner alla mina tankar i en löpande text går inte bra, mina händer skriver inte lika snabbt som jag tänker. Allt är en röra, det klipps och klistrar, formuleras och stryks. Men i kväll mina vänner får man ägna sig åt ytlig kommunikation, pakter och sex. Ja PARADISE HOTEL drar igång igen kl 22.00.

Mitt alterego Miss B är i farten och hon kick ass

Söndag morgon och kroppen skriker nej, stretar emot så gott den kan men på min högra axel sitter en liten figur som liknar "Miss B" óch piskar mig i plugg form! Det ska städas, plugga, planeras och äta mat. Big things are happening eller nå, kanske borde chocka folket i huset och baka kakor vilket aldrig hänt. Nåväl den som sa att söndag är en vilodag drog året stora lögn.

The lördag

Såg någon Highschool film, Camp rock med en massa kids medans jag tryckte i mig morötter. Tog en power nap och tänker nu kolla igenom min analys och se om jag förstår det jag själv skrev för 3 timmar sedan. Lite kaffe och fortsättning på kids temat ska nog fixa detta.

Varsågoda The Jonas Brothers *kräks*

Mitt år, mitt.

Nytt år, nytt tomt blad, massa frågetecken och möjligheter… så

Är det i år jag ska klippa mig kort? Är det i år jag ska sticka iväg på en galen volontär resa eller är det nu dags att köpa lägenhet i utlandet? Är det i år jag ska avslöja mina hemligheter eller att börja säga vad jag egentligen menar? Kommer jag att skrota ironi och svammel? Ska jag få folk att förstå att även om käften går så är mina öron gjorda för att lyssna? Ska jag skaffa mig mitt första riktiga jobb eller blir det ett soft år? Ska jag bli konstnär, datahacker, språk geni, ska jag flytta, renovera köket, skriva min första bok, bli religiös, ställa upp i idol ???????


Allt kan hända, allt kan ske… I like this! Mitt år.

Mitt år 2010

Hur har året 2010 varit för dig? - Det har varit ett bra år med några stora händelser i mitt liv. Lite skakigt, lite spännande och lärorikt 
Bättre än förra året? - Absolut bättre!
Har du träffat några nya vänner? - Joo träffar nytt folk hela tiden och en del hänger sig kvar mer än andra-
Isåfall vilka? - Hoja det kan jag inte räkna upp :)
Någonting du aldrig kommer glömma 2010? - Tog socionomexamen, gjorde en efterlängtad operation och min morfar dog
Har du flyttat under år 2010? - Nej men drömt mig bort :)
Har du hittat en ny låt som du älskar? - Herregud nya heeeela tiden
Isåfall vilken? - Mer artister som släppt nytt som Robyn, Rihanna, B.O.B, Beyonce...


KÄRLEK

Hur har din kärlek varit 2010? - Bra och dålig. Förvirrade vår, underbar sommar och jobbig höst/vinter
Har du strulat med någon? - Oj...hmm... tror inte det definieras som det..eller? :S
Har du varit kär? - Ja
Har du sagt jag älskar dig till någon? - Ja
Har någon sagt jag älskar dig till dig? - Jajjamän
Har du haft ett hemligt förhållande? - Oooh :S typ


SORG&HÄMND

Har någon i din närhet tagit självmord
- Nej och det är jag glad för 
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven?
Nej

Har du varit i slagsmål? Nej

 

PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar?
– Jooo tänker inte alltid före jag gör något
Isåfall vad?
Har du skämt ut dig? – Öh yes! Men det kan man bjuda på
Har du ljugit för en vän? – Säkert någon vitlögn men inget större
Har du gjort något dumt mot en vän?
– Jo men insåg det inte förrän det var för sent.
Har en vän gjort något dumt mot dig? – Blev i alla fall ledsen pga en sak.

 

SKOLAN&FRITIDEN

Vilken skola går du på? – Umeås universitet, läser BUP kurs för skojs skull.
Har någon varit elak mot dig på skolan?
– Nej har aldrig haft sådana problem nu eller förr
Hatar du någon på din skola? – Nej.

Har du gjort något framsteg? -  Förhoppningsvis annars vore det onödigt att gå skola då man inte egentligen behöver
Har du haft alla rätt på ett prov? – Inga prov på denna kurs

VÄNSKAP

Har du träffat nya vänner?
- Ja

Har du många killkompisar? – Nej bara någon enstaka.
Har du förlorat en vän? – Nej relationen har bara förändrats en aning
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän?
– Sakta men säkert :)
Har du gått bakom ryggen på en vän? - Nej
Har du ljugit för en bästa vän? - Nej